ads linkedin Anviz Глобална | Безбедно работно место, поедноставување на управувањето

Ресетирај/Откажи го Водичот за дозвола за администратор (платформа на Линукс)

 
 
содржина
Дел 1. CrossChex Водич за врска

       
1)  Поврзување преку моделот TCP/IP

       2)  Два начини за отстранување на дозволата за администратор
 
Дел 2. Ресетирање Anviz Административна лозинка за уреди

     
 1)  Поврзан со CrossChex но административната лозинка е изгубена

       2)  Комуникацијата на уредот и административната лозинка се изгубени


       3)  Тастатурата е заклучена, а комуникацијата и административната лозинка се изгубени
Дел 1: CrossChex Водич за врска

Чекор 1: Поврзување преку моделот TCP/IP. Стартувај го CrossChex, и кликнете на копчето „Додај“, потоа копчето „Барај“. Сите достапни уреди ќе бидат наведени подолу. Изберете го уредот со кој сакате да се поврзете CrossChex и притиснете го копчето „Додај“.


Чекор 2: Тестирајте дали уредот е поврзан со CrossChex.

Кликнете на „Синхронизирај време“ за тестирање и уверување дека уредот и CrossChex се успешно поврзани.
2) Два методи за чистење на дозволата на администраторот.

Чекор 3.1.1
Изберете корисник/и што сакате да ја откажете дозволата за администратор и кликнете двапати на корисникот, а потоа променете го „администратор“ (администраторот ќе се прикаже со црвен фонт) во „нормален корисник“.

CrossChex -> Корисник -> Изберете еден корисник -> промени Администратор -> Нормален корисник

Изберете „нормален корисник“, а потоа кликнете на копчето „Зачувај“. Ќе ја отстрани административната дозвола на корисникот и ќе ја постави како нормален корисник.  


Чекор 3.1.2

Кликнете на „Постави привилегија“ и изберете ја групата, а потоа кликнете на копчето „ОК“.


Чекор 3.2.1: Направете резервна копија од корисниците и записите. Чекор 3.2.2: Иницијализирајте го Anviz Уред (********Предупредување! Сите податоци ќе бидат отстранети! **********)

Кликнете на „Параметар на уредот“, потоа „Иницијализирајте го уредот и кликнете на „OK“ 
Дел 2: Ресетирајте ја административната лозинка на уредите Aniviz


Ситуација 1: Anviz уредот е поврзан со CrossChex но лозинката на администраторот е заборавена. 

CrossChex -> Уред -> Параметар на уред -> Управувачка лозинка -> ОК


 
Ситуација 2: Комуникацијата и административната лозинка на уредот се непознати


Внесете „000015“ и притиснете „OK“. На екранот ќе се појават неколку случајни броеви. Од безбедносни причини, испратете ги тие броеви и серискиот број на уредот на Anviz тим за поддршка (support@anviz.com). Ќе обезбедиме техничка поддршка по добивањето на броевите. (Ве молиме НЕ исклучувајте го или рестартирајте го уредот пред да обезбедиме техничка поддршка.)


 
Ситуација 3: Тастатурата е заклучена, комуникацијата и административната лозинка се изгубени

Внесете 'In' 12345 'Out' и притиснете 'OK'. Ќе ја отклучи тастатурата. Потоа следете ги чекорите како Ситуација 2.