ads linkedin Како да го поврзам E-Lock? | Anviz Глобална

Како да поврзете е-заклучување?

Ако стандардната порта на читателот има сигнал за сув контакт, може директно да ја отвори бравата, но ако има wiegand сигнал, мора да го поврзе контролерот за пристап.

1, директно поврзете се со заклучување и може да се користи секаков тип на кабел за поврзување.

брава 1 12v dc

 

 12 напојување во

2, Поврзете се преку напојување, што е многу побезбедно.

е-брава напојување

За NO брава, нема струја од овие два пина нормални, така што NO emlock ќе се затвори нормално, и ако помине со прстот или картичката, релето ќе се ослободи, тогаш овие два пина ќе излезат напојување од 12V, NO emlock ќе биде отклучен.

За NC заклучување има 12V напојување од овие два пина, така што NC emlock ќе се затвори нормално, а ако се помине прстот или картичката, релето ќе се ослободи, тогаш овие два пина ќе бидат без напојување од 12V, NC emlock ќе биде отвори.

 

3, можете да користите и специјално напојување со е-часовник.

Дијаграм за поврзување на напојување со е-брава

присуство n заклучување