ads linkedin Како да префрлам CrossChex Standard до CrossChex Cloud? | Anviz Глобална

Како да префрлите податоци од CrossChex Standard до CrossChex Cloud?

Создадено од: Лулу Јин
Изменето на: петок, 11 јуни 2021 година во 17:58 часотanviz логото
Ова е брз почеток за поставување на Anviz уред со кој моментално се поврзува CrossChex Standard до CrossChex Cloud. Прво треба да ја извршиме миграцијата на податоците од CrossChex Standard до CrossChex Cloud.

Миграцијата на податоците ги вклучува податоците на вработениот: Име, фотографија и Оддел, Шаблон, евиденција за време на посетеност во последните два месеци.

CrossChex Cloud сега го поддржува следново Anviz модели:
C2 Pro, A350, A350C, W Series (Ш1, W1 Pro, W1C Pro, W2, W2 Pro), VF30 Pro, EP300 Про, EP30, FaceDeep 3 серија (FaceDeep 3, FaceDeep 3 IRT), FaceDeep 5 Серија (FaceDeep 5, FaceDeep 5 IRT)


Чекор 1:
C2 Pro A350 A350C W1 Pro W2 Pro VF30 Pro EP300 Про
C2 Pro A350 A350C W1 Pro W2 Pro VF30 Pro EP300 Про
EP30 FaceDeep 3 FaceDeep 3 IRT FaceDeep 5 FaceDeep 5 ИРТ FacePass 7 на FacePass 7 Про IRT
EP30 FaceDeep 3 FaceDeep 3 IRT FaceDeep 5 FaceDeep 5 ИРТ FacePass 7 на FacePass 7 Про IRT

Проверете дали вашиот моментален уред е еден од горенаведените применливи модели. Ако не, можеш Најди Посредник.

Чекор 2:
Креирај сметка за нов CrossChex Cloud сметка, Најавете се на следните линкови доколку сте регистриран корисник.  


CrossChex Cloud тековната има 2 сервери:
нас.crosschexcloud.com (во светот и САД)
ап.crosschexcloud.com (Азија Пацифик)

Чекор 3:
Преземете ја алатката за миграција на податоци. Download Here

Чекор 4:
Надградете го вашиот Crosschex Standard до најновата верзија (најмалку 4.3.17) од Мени-Помош-Надградба
помош-надградби
Потврдете ја верзијата на фирмверот:
верзија на софтверДа ја започнеме миграцијата!

Чекор 1:
Најди "CrossChex Standardиконата за кратенка на вашата работна површина и кликнете со десното копче на неа и изберете „Карактеристики“, потоа „Отвори ја локацијата на датотеката“ и одете на CrossChex Standard патека за инсталација.

работи како администратор crosschex standard својства

Чекор 2:
Копирајте ја алатката за миграција на податоци во CrossChex Standard патека и отпакувајте ја. Извршување на „CloudMove.exe“ со двоен клик.
движење на облакот

Чекор 3:
Пополнете го скокачкото поле откако ќе кликнете двапати на „CloudMove.exe“


crosschexалатка за увоз на облак
„Cloud Server“, Ако не посетувате.crosschexСерверот cloud.com, ве молиме изберете „Worldwide“ или „US“, доколку ја посетувате ап.crosschexсервер cloud.com ве молиме изберете AP.

crosschexалатка за увоз на облак
Проверете ги „Cloud Code“ и „Cloud Password“ од CrossChex Cloud Мени „Систем“.

crosschex cloud КомпанијатаЧекор 4:
Пред да кликнете на „Увези“, проверете дали содржината на „Cloud Server“, „Cloud Code“ и „Cloud Password“ се точни. И почекајте лентата за напредок да го заврши процесот. (Ќе биде потребно околу 1 час за 100 вработени со 20 илјади записи за референца)


crosschexалатка за увоз на облак
Чекор 5:
Пријавете се во вашиот CrossChex Cloud и таму ќе ги видите сите датуми.


crosschex cloud вработен


Дали е потребна помош?

1, Ако сакате да го поврзете уредот со CrossChex Cloud, научете како да правите од Како да го поврзете уредот со CrossChex Cloud ?
2, Ако ви треба повеќе помош, контактирајте Anviz Поддршка (support@anviz.com).