ads linkedin Калибрација на времето на уредот | Anviz Глобална

Калибрација на време на уредот

1. Ако по исклучувањето и рестартирањето, времето се менува во неисправно време, но времето продолжи, ве молиме сменете ја батеријата на копчето.

2. Ако времето на уредот е побавно или побрзо за помалку од 3 секунди, ве молиме прилагодете го времето според параметарот „Time Calibration“ во софтверот.

3. Ако опсегот на временска грешка е повеќе од 3 секунди, можеби временскиот кристален осцилатор е погрешен.

4.Ако времето е неуредно, можеби временскиот чип е погрешен.