ads linkedin Како да го користите Anviz уреди за внесување знаци (букви и симболи) | Anviz Глобална

Како да внесувате знаци (букви и симболи). Anviz Уреди

Ова е детален водич за внесување букви и симболи.

Неодамна, ние откриле дека некои корисници имале потешкотии во внесувањето симболи кога треба да внесат адреса на облак сервер. Затоа, со цел да се помогне секој корисник разберете како за внесување карактери on Anviz уреди ние"тука сте да помогнете.

Ајде да"почеток!

Anviz има 2 типа на уреди кои можеби ќе треба да внесуваат знаци.

Тастатура и екран: EP30, W1, W2, VF30, EP300 итн.
Екран на допир: FaceDeep Серија, FacePass 7 Серија.

тип 1: Тастатура и екран
Тастатурите на различни уреди може да имаат мала разлика, но сите функции на тастатурата се заеднички. Има копче со број/буква, копче за влез/излез, копче со стрелка, копче за мени/назад, копче FN, копче за бришење и копче за внесување.

Пример:
пример

Чекори:
1)Користете го копчето за внесување за да го поместите курсорот на полето.
2)Ако треба да внесете нешто друго освен бројки...?
Притиснете го копчето [FN] на тастатурата, прозорец за внесување знаци „Aa“ ќе се прикаже на дното на екранот.
притиснете го копчето fn на тастатурата
3) Притиснете го копчето со број/буква и ќе се појави втор прозорец и можете да го изберете копче буква по број.
притиснете го бројот
4)Како да го префрлите методот на внесување за да внесете буква, број или специјални симболи?
Притиснете го копчето [IN]/[OUT] на тастатурата, прозорецот за внесување знаци ќе се префрли помеѓу "Aa", "123", ",.!? "".
притиснете го копчето за влез/излез на тастатурата
5) Можете да добиете повеќе симболи со копчето [0].
Можете да добиете повеќе симболи со копче 0
6) Совети:
Знаците што ги внесувате во прозорецот за внесување победија"t се менува ако се вклучи методот на внесување.

Тип 2: Екран на допир
Употребата е многу слична на онаа на паметниот телефон. Можете директно да видите број, буква, игла, симболи итн. Можете да допрете и да изберете што ви треба.
употребата е многу слична на онаа на паметен телефон

Дали е потребна помош?
      Ако ви треба повеќе помош, поднесете билет овде (Поднеси Билет за проблеми) или оставете порака во нашата заедница (заедница.anviz. Со).                                                           
                                                                                                                                                 Anviz Тим за техничка поддршка