ads linkedin Ако уредот виси, како да го рестартирате или ажурирате фирмверот | Anviz Глобална

Како да го рестартирате уредот или да го ажурирате фирмверот кога уредот е заглавен


Ова е детален водич за што можете да се обидете да направите прво ако вашиот уред е заглавен.

Секоја линукс платформа базирана Anviz уредот има режим за отстранување грешки. Ако вашиот уред е заглавен и го вклучува и исклучува не"да помогнеш, може да се обидете да влезете во режимот за отстранување грешки за не само да го рестартирате уредот и да го ажурирате фирмверот, туку и да направите резервна копија на податоците и податоците за обновување.

базирана на Linux платформа Anviz уреди: FaceDeep Серии/ Серија FacePass/W1 Pro/W2 Pro/VF30 Pro/EP300 Про/...

на FaceDeep Серии и серии FacePass, чекорите за да влезете во режимот за отстранување грешки како што следува:

Step1. Исклучете го уредот.
Step2Приклучете ги жиците и поврзете три жици заедно според етикетата. Три жици се Отворени, D/M и GND или D/S, D/M и GND. (Пример FaceDeep 3)

мрежа DC 12v

Step3. Пристапете до напојувањето.

Step4. Направено! Ќе го имате екранот.
anviz ip порта

Успешно влеговте во режимот за отстранување грешки. Можете да го притиснете бројот што ви треба.


За други уреди базирани на линукс платформа, чекорите за да влезете во режимот за отстранување грешки како што следува:
Step1Исклучете го уредот.
Step2. Пристапете до напојувањето и продолжете со кликнување на „1“ на тастатурата додека не го имате екранот.
притиснете 2 за да направите резервна копија на базата на податоци
Step3. Направено!
Успешно влеговте во режимот за отстранување грешки. Можете да го притиснете бројот што ви треба.
Дали е потребна помош?
  
      1.Може да добиете одговори за други Anviz уреди овде. Кликни тука(Anviz Често поставувани прашања).
      2.Ако ви треба повеќе помош, поднесете билет овде(Поднесете билет за проблеми) или оставете порака во нашата заедница(заедница.anviz. Со).                                                           
                                                                                                                                                 Anviz Тим за техничка поддршка