ads linkedin Користење Crosschex софтвер за далечинско управување со уредот | Anviz Глобална

Како далечинско управување со уредот преку Crosschex софтвер

Кога си некаде Дека различно од локацијата на уредот, ова упатство може да ви помогне далечинско да управувате со уредот. Со други зборови, тоа е за случајот што не можете да го споделите истото локалните мрежа со уредот.

Во овој случај, би сакале да ви предложиме да го поставите уредот како клиентски режим. И како да го поставите?

Треба да го поставите и на веб-серверот и во нашиот софтвер CrossChex Standard.


Дел 1. Поставување на веб-сервер

 

(1)Најавете се на веб-серверот на уредот.
Предлагаме користење Wi-Fi или DHCP за поврзување на уредот на Интернет.
 
Конфигурирај етернет

(2) Сет ID на уредот
Не предлагаме користење на 1 како ID на уред. Бидејќи 1 е стандарден ID на уредот и може да има конфликт на ID.

уред

(3)
Промени режим на комуникација во режим на клиент.
(4)Провери број на пристаништето (5010 стандардно) и внесете јавна IP или домен.

режим на комуникација


 
 
Дел 2. Вклучени се поставките CrossChex
 
 (1)Проверете го бројот на портата вклучен CrossChex, бројот на портата може да се измени во случај стандардната порта 5010 да се коси со постоечките уреди. Пристаништето во CrossChex треба да биде иста како онаа на веб-серверот. Проверете дали оваа порта е отворена од ИТ.
 
основен параметар

(2) Додадете уред
ID на уредот треба да биде ист како оној на веб-серверот и да изберете метод на комуникација како LAN (Клиент/Клиент+DNS).
забрани реално време

(3) 
Иконата на уредот ќе стане сина откако ќе се додаде успешно.
40 (тест)