ads linkedin Како да поставите етернет мрежно поврзување на уредот со платформа Linux? | Anviz Глобална

Како да ја поставите етернет мрежата на уредот на Linux платформата?

Етернет Поставување во уредот:

Главната мрежа Интернет
1. Одете на страницата за администрација на уредот (стави корисник: 0 PW: 12345, тогаш во ред) за да изберете мрежа. 2. Избери интернет копче. 3. Изберете "Етернет"Во WAN режим.
     
мрежа етернет етернет
4. Избери Етернет копчето. 5. Активирајте Мрежа. 6. Внесете ја IP адресата може да се поврзе со компјутер или изберете DHCP (автоматски).
     

Забелешка: Откако ќе се поврзе етернет, логото на "!" на десниот агол на Етернет ќе исчезне;

 

Тестирајте го поврзувањето на уредот со компјутер:

командна линија