ads linkedin Како да поставите WIFI мрежа? | Anviz Глобална

Како да ја поставите мрежата за WIFI на платформата Linux?

WIFI Поставување во уредот:

Главната мрежа Интернет
1. Одете на страницата за администрација на уредот (стави корисник: 0 PW: 12345, тогаш во ред) за да изберете мрежа. 2. Избери интернет копче. 3. Изберете "Етернет"Во Режим WiFi.
     
мрежа wifi wifi
4. Избери WiFi задникотn 5. Поврзи се на WIFI Информации 6. Избери DHCP
     

Забелешка: Откако ќе се поврзе Ethernet, логото на Ethernet на десниот агол ќе исчезне; Поставување WiFi во уредот.

 

Тестирајте го поврзувањето на уредот со компјутер:

командна линија