ads linkedin Anviz Global | Vendi i sigurt i punës, Thjeshtimi i menaxhimit

Rivendos/Anulo udhëzuesin e lejes së administratorit (Platforma Linux)

 
 
Përmbajtje
Pjesa 1. CrossChex Udhëzuesi i lidhjes

       
1)  Lidhja përmes modelit TCP/IP

       2)  Dy mënyra për të hequr lejen e administratorit
 
Pjesa 2. Rivendosja Anviz Fjalëkalimi i administratorit të pajisjeve

     
 1)  I lidhur me CrossChex por fjalëkalimi i administratorit ka humbur

       2)  Komunikimi i pajisjes dhe fjalëkalimi i administratorit janë humbur


       3)  Tastiera është e kyçur dhe komunikimi dhe fjalëkalimi i administratorit humbasin
1 Pjesa: CrossChex Udhëzuesi i lidhjes

Hapi 1: Lidhja nëpërmjet modelit TCP/IP. Drejtoni CrossChex, dhe klikoni butonin 'Shto', më pas butonin 'Kërko'. Të gjitha pajisjet e disponueshme do të renditen më poshtë. Zgjidhni pajisjen me të cilën dëshironi të lidheni CrossChex dhe shtypni butonin 'Shto'.


Hapi 2: Provoni nëse pajisja është e lidhur me CrossChex.

Klikoni "Sinkronizoni kohën" për të testuar dhe siguruar pajisjen dhe CrossChex janë lidhur me sukses.
2) Dy mënyra për të pastruar lejen e administratorit.

Hapi 3.1.1
Zgjidhni përdoruesin/ët që dëshironi të anuloni lejen e administratorit dhe klikoni dy herë mbi përdoruesin, më pas ndryshoni 'administratorin' (administratori do të shfaqet me fontin e kuq) në 'Përdorues normal'.

CrossChex -> Përdoruesi -> Zgjidhni një përdorues -> ndryshoni Administratorin -> Përdorues normal

Zgjidhni 'Përdorues normal', më pas klikoni butonin 'Ruaj'. Ai do të heqë lejen e administratorit të përdoruesit dhe do ta vendosë atë si një përdorues normal.  


Hapi 3.1.2

Klikoni 'Vendosni privilegjin' dhe zgjidhni grupin, më pas klikoni butonin 'OK'.


Hapi 3.2.1: Krijoni kopje rezervë të përdoruesve dhe të dhënave. Hapi 3.2.2: Inicializoni Anviz pajisje (********Vërejtje! Të gjitha të dhënat do të hiqen! **********)

Klikoni 'Parametri i pajisjes' pastaj 'Inicializoni pajisjen dhe klikoni 'OK' 
Pjesa 2: Rivendosni fjalëkalimin e administratorit të pajisjeve Aniviz


Situata 1: Anviz pajisja është e lidhur me CrossChex por fjalëkalimi i administratorit është harruar. 

CrossChex -> Pajisja -> Parametri i pajisjes -> Fjalëkalimi i menaxhimit -> OK


 
Situata 2: Komunikimi i pajisjes dhe fjalëkalimi i administratorit nuk dihen


Futni '000015' dhe shtypni 'OK'. Disa numra të rastësishëm do të shfaqen në ekran. Për arsye sigurie, ju lutemi dërgoni këta numra dhe numrin serial të pajisjes në Anviz ekipi mbështetës (support@anviz.com). Ne do të ofrojmë mbështetje teknike pasi të marrim numrat. (Ju lutemi MOS e fikni ose rinisni pajisjen përpara se të ofrojmë mbështetje teknike.)


 
Situata 3: Tastiera është e kyçur, komunikimi dhe fjalëkalimi i administratorit janë humbur

Futni 'In' 12345 'Out' dhe shtypni 'OK'. Do të zhbllokojë tastierën. Më pas ndiqni hapat si Situata 2.