ads linkedin Si të përdorni Anviz pajisje për të futur karaktere (shkronja dhe simbole) | Anviz Global

Si të futni karaktere (Shkronja dhe simbole) në Anviz Pajisje

Ky është një udhëzues i detajuar për futja e shkronjave dhe simboleve.

Kohët e fundit, ne zbuloi se disa përdorues kishin vështirësi në futjen e simboleve kur duhet të fusin një adresë të serverit cloud. Prandaj, për të ndihmuar çdo përdorues kuptoj si për të futur karaktere on Anviz pajisjet ne'jeni këtu për të ndihmuar.

Le të'filloni!

Anviz ka 2 lloje pajisjesh që mund të kenë nevojë të futin karaktere.

Tastiera dhe ekrani: EP30, W1, W2, VF30, EP300, etj.
Ekran me prekje: FaceDeep Series, FacePass 7 Series.

Tipi 1: Tastiera dhe ekrani
Tastiera e pajisjeve të ndryshme mund të kenë një ndryshim të vogël, por të gjitha funksionet e tastierës janë të përbashkëta. Ka tastin me numra/shkronjë, tastin hyrës/dalës, tastin me shigjetë, tastin e menysë/mbrapa, tastin FN, tastin e fshirjes dhe tastin e hyrjes.

Shembull:
shembull

Hapat:
1) Duke përdorur tastin enter për të lëvizur kursorin në fushë.
2) Nëse duhet të futni diçka tjetër përveç numrave...?
Shtypni tastin [FN] në tastierë, një dritare për futjen e karaktereve "Aa" do të shfaqet në fund të ekranit.
shtypni tastin fn në tastierë
3) Shtypni tastin numër/shkronjë dhe do të shfaqet një dritare e dytë dhe mund të zgjidhni tastin shkronjë për numër.
shtypni numrin
4)Si të ndërroni metodën e hyrjes për të futur shkronjën, numrin ose simbolet speciale?
Shtypni butonin [IN]/[OUT] në tastierë, dritarja e futjes së karaktereve do të ndërrohet midis tyre "Aa", "123", ",.!? "".
shtypni tastin "hyrje/dalje" në tastierë
5) Mund të merrni më shumë simbole me tastin [0].
Mund të merrni më shumë simbole me tastin 0
6) Këshilla:
Karakteret që futni në dritaren e hyrjes fituan't ndryshohet nëse metoda e hyrjes ndërrohet.

Lloji 2: Ekrani me prekje
Përdorimi është shumë i ngjashëm me atë të një smartphone. Ju mund të shihni drejtpërdrejt numrin, shkronjën, kunjin, simbolet, etj. Mund të prekni dhe zgjidhni atë që ju nevojitet.
përdorimi është shumë i ngjashëm me atë të një smartphone

Keni ende nevojë për ndihmë?
      Nëse keni nevojë për më shumë ndihmë, paraqisni një biletë këtu (Dorëzo Biletën e Problemit) ose lini një mesazh në komunitetin tonë (komuniteteve.anviz.com).                                                           
                                                                                                                                                 Anviz Ekipi i Mbështetjes Teknike