ads linkedin Изјава за усогласеност со Законот за овластување за национална одбрана | Anviz Глобална
CCTV NDAA

Закон за овластување за национална одбрана
Изјава за усогласеност

За NDAA.

За да се справи со согледаниот ризик од сајбер-безбедност, Соединетите Држави ги усвоија Привремените конечни правила на Законот за овластување за национална одбрана (NDAA) на 13 август 2018 година. Дел 889 од NDAA содржи забрана за одредени телекомуникациски и видео надзор или услуги или опрема од одредени продавачи . Тој, исто така, содржи неколку одредби кои имаат големо влијание врз постојните и идните распоредувања на видео надзор поврзани со американската влада. Забраната NDAA се протега и на други производители во случаи кога камерите или системите за видео надзор од наведените продавачи се нудат под името на брендот на друг производител типично за односите OEM, ODM и JDM.

Изјава

Anviz е посветена да обезбеди производи во согласност со NDAA (Закон за овластување за национална одбрана) кои не користат или распоредуваат критични компоненти, вклучително и SOC произведени од продавачи на компоненти забранети од NDAA.

Anviz производите се препорачуваат за претпријатија и критични апликации каде усогласеноста е од суштинско значење, како што се владата, одбраната, кампусите, малопродажбата и низа комерцијални апликации кои подлежат на NDAA.

Anviz Списокот на производи за усогласеност со NDAA ќе се ажурира редовно на Anviz веб-страница.

Anviz Список на производи за усогласеност со NDAA

Производи Модели
AI IR Mini Dome мрежна камера Anviz iCam-Д25
Anviz iCam- Д25 W
AI IR Dome мрежна камера Anviz iCam-Д48
Anviz iCam-D48Z
AI IR Mini Bullet мрежна камера Anviz iCam- B25W
Anviz iCam- B28W
AI IR моторизирана мрежна камера за куршуми Anviz iCam-B38Z
Anviz iCam-B38ZI(IVS)
Anviz iCam-B38ZV(LPR)
AI 360° Мини панорамска мрежна камера Fisheye Anviz iCam-D28F
AI 360° панорамска мрежна камера Fisheye Anviz iCam-D48F