ads linkedin Anviz Го лансира најновиот систем за препознавање ирис | Anviz Глобална

Anviz Го лансира најновиот систем за препознавање ирис, UltraMatch

07/21/2014
Сподели

Anviz Глобал ја лансира својата најнова иновација на пазарот за летото 2014 година уред за контрола на пристап, UltraMatch користи уникатна технологија за да ги идентификува субјектите преку карактеристичните карактеристики содржани во ирисот на поединецот. Преку оваа карактеристична технологија, на UltraMatch е водечки производ во биометриската, безбедносната област.

 

UltraMatch

 

Признавање на ирис технологијата обезбедува повисоко ниво на безбедност во споредба со уредите базирани на отпечатоци. Во целосна темнина, UltraMatch сè уште е способен да ги сними карактеристиките на ирисот потребни за правилно идентификување на субјектот. Ниту оддалеченоста не претставува голема пречка за UltraMatch. Предметите може успешно да се скенираат на растојание од 18 до 25 сантиметри од уредот. Дополнително, технологијата за препознавање ирис не бара контакт со субјект. Ова го прави UltraMatch идеален за средини во кои стерилитетот, климата или облеката го отежнуваат или оневозможуваат читањето отпечатоци од прсти. Заедно со можностите без допир, UltraMatch обезбедува речиси моментално препознавање на субјектот, за што се потребни само неколку секунди за да се идентификува секој поединец. За да го направите ова, уредот користи уникатен алгоритам што е развиен од Anviz инженери. Алгоритмот му помага на UltraMatch да снима слики од уникатните карактеристики во ирисот на секој вработен. Овие информации потоа се складираат во уредот. Уникатните карактеристики на секој поединец потоа се усогласуваат со секој вработен додека се обидуваат да добијат пристап преку UltraMatch. Откако ќе се прочита, UltraMatch може да складира до 50 000 записи. И покрај сите овие карактеристики, UltraMatch одржува компактен дизајн. 180cm на 140cm на 70cm го прави еден од најмалите уреди за препознавање ирис на пазарот и овозможува поставување на речиси секоја површина.

 

 

уреди за препознавање ирис

 

 

UltraMatch е достапен исклучиво преку AnvizГлобална партнерска програма на. Контактирајте со вашиот Anviz дистрибутер или продажбата @anviz. Со  за повеќе детали или посетете www.anviz. Со

 

Anviz Global Biometrics Corporation моментално е во првите редови на биометриски, РФИД, и надзор технологија. Повеќе од една деценија Anviz произведува висококвалитетни, економични, безбедносни решенија.

Петерсон Чен

директор за продажба, индустрија за биометриска и физичка безбедност

Како директор за продажба на глобални канали на Anviz глобално, Петерсон Чен е експерт во индустријата за биометриска и физичка безбедност, со богато искуство во развој на бизнисот на глобалниот пазар, управување со тим, итн; И, исто така, богато знаење за паметен дом, едукативен робот и STEM образование, електронска мобилност итн. Можете да го следите или Скопје.