ads linkedin Anviz Го предлага Новото FaceDeep 3 QR | Anviz Глобална

Anviz Го предлага Новото FaceDeep 3 QR Верзија за поддршка на барањето на зелената пропусница COVID-19 на Европската унија

09/30/2021
Сподели
FaceDeep 3 QR

Сè се промени за QR-кодовите кога пандемијата Ковид-19 ќе се приближи до нашиот живот на почетокот на 2020 година. QR-кодовите одеднаш се насекаде. Но, иако тие се појавуваат побрзо од трендовите на TikTok, може да ве изненади кога ќе дознаете дека тие всушност се создадени во 1994 година, што ги прави речиси на иста возраст како светската мрежа. Значи, тие се всушност прилично стари, во технолошкиот период - но дури сега стануваат релевантни за секојдневниот потрошувач. За што се работи?

Кодовите за брз одговор (QR) беа измислени во јапонската автомобилска компанија Denso Wave. Целта беше да се направи автоматското скенирање на делови полесно и поефикасно со нов баркод кој може да содржи повеќе информации од традиционалниот правоаголен. Црно-белиот дизајн се заснова на популарната игра на табла Go и еден QR код може да содржи експоненцијално повеќе информации отколку традиционалниот баркод.

Во Сингапур, QR-кодовите одиграа значајна улога во борбата против Ковид-19, забележува Бенџамин Паването, управен директор за Азија во Адлудио, како метод за следење контакти, како и дигитални плаќања без допир за да се минимизира контактот меѓу луѓето. .

„И во Кина, QR-кодовите се сеприсутни, иако покрена одредена контроверзност околу приватноста на податоците, а тоа е нешто што властите треба внимателно да го регулираат. Кинеските потрошувачи редовно користат QR-кодови за купување, рекламирање на билборди, идентификација на домашни миленици, како и за правење брзи донации“, додава тој.

Како што се појавуваат пандемии, на QR-кодовите им беа дадени повеќе функции покрај купувањето и рекламирањето. Во март, европскиот комесар задолжен за вакцини ги наведе барањата за незадолжителен здравствен сертификат или пасош за вакцина, опремен со QR код за следење на медицинските досиеја на европските граѓани. Здравствениот сертификат е достапен од веб-страниците на министерствата за здравство за секоја земја од ЕУ. Скенираниот QR-код го олеснува потврдувањето дека носителот на сертификатот е вакциниран против COVID-19. Исто така, дава информации за потеклото на вакцината, дали поединецот веќе бил носител на вирусот и дали има антитела.

За да се исполни барањето на еврокомесарот, FaceDeep 3 сега овозможете верзија на QR-код што ги поддржува корисниците да го скенираат QR-кодот за внесување и да ги менуваат барањата што можат да одговараат на секоја секојдневна животна ситуација. FaceDeep 3 исто така, поддржува верификација на комбинација, вклучувајќи ја температурата на телото и откривањето маска. Ако корисниците треба да управуваат со присуството на пристап за различни локации, FaceDeep 3 QR серијата може да работи со CrossChex софтвер за да обезбеди управување со облак. FaceDeep 3 QR серијата може да ги поддржи повеќето сцени да се користат од различни типови држачи.

FaceDeep 3 QR

Италија стана првата водечка европска земја што го направи пасошот за вакцина против коронавирус задолжителен за сите државни и приватни вработени неодамна, а повеќето земји ќе размислат да го направат задолжителен QR кодот COVID-19 доколку Италија заврши со добар резултат.

Заедно, Anviz обезбедува безбедна и удобна контрола на пристап и решенија за присуство на време специјализирани за европските корисници.

Разговарајте со нашиот тим за продажба на продажбата @anviz. Со. Ние сме тука да помогнеме. Стапи во контакт. Јавете ни се на +1 855-268-4948.

Петерсон Чен

директор за продажба, индустрија за биометриска и физичка безбедност

Како директор за продажба на глобални канали на Anviz глобално, Петерсон Чен е експерт во индустријата за биометриска и физичка безбедност, со богато искуство во развој на бизнисот на глобалниот пазар, управување со тим, итн; И, исто така, богато знаење за паметен дом, едукативен робот и STEM образование, електронска мобилност итн. Можете да го следите или Скопје.