ads linkedin Facedeep 5 Применета - лидер на Јордан во воздухопловни услуги | Anviz Глобална

Anviz FaceDeep 5 Применето во Водечката светска компанија за авијациски услуги

 

Технологијата за препознавање лице е широко користена во владата, финансиите, војската, образованието, медицината, авијацијата, безбедноста и други области. Кога лицето е порамнето со камерата на терминалниот уред, идентитетот на корисникот може брзо да се препознае. Како што технологијата дополнително созрева и се зголемува општественото препознавање, технологијата за препознавање лица ќе се применува на повеќе полиња.

систем за присуство на препознавање лица

Контрола на пристап со препознавање лица на аеродромот
Логото на Јорамко

Joramco е водечка компанија за одржување на авиони со над 50 години искуство во сервисирање на флотите на Боинг и Ембраер. Специјализирана е за одржување на воздушни занаети на меѓународниот аеродром „Квин Алија“.

Joramco има пространи области за паркирање и програми за складирање на авиони кои можат да земат до 35 авиони. Дополнително, Joramco има академија која нуди сеопфатно образование за авијација, воздушна и инженерство.

предизвикот

Старите уреди за контрола на пристап што ги користеше Jormaco не беа доволно брзи и паметни. Недоволното складирање на персонал влијаеше и на ефикасноста на управувањето со персоналот.

Така, Joramco сакаше да го замени стариот систем со брз и прецизен систем за препознавање лица, кој може централно да управува со пристапот и присуството на 1200 вработени. Покрај тоа, уредите може да се инсталираат на турникети за да се контролираат портите на турникет.

решението

Врз основа на барањата на Јорамко, Anviz ценет партнер, Ideal Office Equipment Co го испорача Jormaco Anvizмоќното решение за препознавање лице базирано на вештачка интелигенција и облак, FaceDeep 5 CrossChex. Може да се користи како интегриран систем за управување со турникет составен од компјутери, технологија за препознавање лица, интелигентна врата со турникет за пешаци, паметна картичка и тактирање на времето.

FaceDeep 5 поддржува до 50,000 динамична база на податоци за лица и брзо ги препознава корисниците во рок од 2M (6.5 стапки) за помалку од 0.3 секунди. FaceDeep 5Технологијата за двојна камера и алгоритамот за длабоко учење овозможува откривање живост, идентификување лажни лица на видеа или слики. Може да открие и маски.

CrossChex Standard е систем за управување со контрола на пристап и присуство на време. Обезбедува интерактивни контролни табли специјално за управување со работна сила и резиме во реално време за управување со смени и управување со отсуство. 

апликација за препознавање лица на портите со турникет на аеродромот

клучни придобивки

Побрзо препознавање, повеќе заштеда на време

FaceDeep 5Генијалното откривање лице и алгоритам за препознавање лице овозможуваат откривање живост со најдобра комбинација на брзина и прецизност. Го намалува времето на чекање за 1,200 вработени за време на шпицот на главните влезни порти на Јорамко и влезот на зградата на академијата.

Зајакната физичка безбедност и безбедноста на вработените

Исто така, помага да се одржи здравата безбедност на вработените и физичката контрола на пристапот на компаниите бидејќи системот за препознавање лице без допир го намалува ризикот од инфекција и спречува неовластен пристап.

Широко прилагодлив на различни услови

„Ние избравме Anviz FaceDeep 5 бидејќи е најбрзиот уред за препознавање лица и има IP65 заштита“, изјави менаџерот на Jormaco.

FaceDeep 5 има камери со висока дефиниција и паметно LED светло кое може брзо да го препознае лицето при силна светлина и средини со слаба осветленост, дури и во целосна темнина. Може да се прилагоди на апликации за надворешна и внатрешна околина со стандард за заштита IP65.

Исполнување на барањата за управување

Јорамко користи CrossChex Standard поврзување помеѓу уредите и базата на податоци за управување со распоредот на вработените и временските часовници. Лесно го следи и извезува извештајот за присуство на вработени за неколку секунди. И лесно е да се постават уреди и да се додаваат, бришат или менуваат информациите на вработените.