ads linkedin Дур станува дигитален за поефикасно управување со безбедноста | Anviz Глобална

Дур ја прифаќа дигитализацијата за поголема ефикасност во управувањето со безбедноста

МУШТЕРИЈАТА

МУШТЕРИЈАТА
МУШТЕРИЈАТА

Dürr, основана во 1896 година, е водечка машинска и фабрика инженерска фирма во светот. Како една од најголемите локации на Групацијата Dürr, локацијата на Dürr China покрива производна површина од 33,000 m². Модерниот канцелариски комплекс на Dürr China зафаќа вкупна површина од 20,000 m² и околу 2500 вработени работат заедно таму.

ПРЕДИЗВИКОТ

По епидемијата, продолжија многу активности за офлајн посети. На Dürr му треба пофлексибилно и поштедливо решение кое би можело да управува со разновидна работна сила со различни нивоа на пристап и дозволи, вклучувајќи вработени, изведувачи и особено посетители. Дополнително, следењето и снимањето на влезот и излезот на персоналот стана предизвик за толку многу вработени во кампусот на толку големи претпријатија. Затоа, Dürr бара ефикасен начин за управување со посетителите со пониски трошоци.

РЕШЕНИЕТО

Зајакнете ја безбедноста додека го поедноставувате управувањето со посетители Со максимален волумен од 50,000 луѓе, FaceDeep5 лесно може да ги исполни барањата на Дир. Врз основа на биометриските алгоритми за длабоко учење со вештачка интелигенција, FaceDeep5 обезбедува прецизно препознавање и верификација на лица за работниците во фабриката. Управувањето со посетители на платформата за управување со богата со податоци значително ја подобри ефикасноста на чуварот. Посетителите сега треба само да ги прикачат своите фотографии на системот облак пред нивната посета, додека администраторот го поставува периодот на важност на пристапот.

МУШТЕРИЈАТА МУШТЕРИЈАТА

КЛУЧНИ КОРИСНИЦИ

Практично искуство за пристап што заштедува време

Надградениот систем за посетители обезбедува непречено и ефикасно искуство за влез. На посетителите не им треба повеќе време на чекање за да контактираат со администраторот на влезот во фабриката.

Намалени трошоци за безбедносниот тим

По инсталирањето на овој систем, на секој влез му требаат само две лица кои ќе работат во 12-часовни смени, а едно лице во централната канцеларија го надгледува итен случај и се справува со итни случаи со чуварите на фабриката во секое време. На овој начин, тимот за обезбедување се намали од 45 на 10. Компанијата по обуката ги распореди тие 35 лица на производствената линија и го реши недостигот на работна сила во фабриката. Овој систем, кој заштедува речиси 3 милиони јени годишно, бара вкупна инвестиција од помалку од 1 милион јуани, а периодот за наплата на трошоците е помал од една година.

ЦИТАТ НА КЛИЕНТОТ

„Мислам дека работам со Anviz повторно е добра идеја. Процесот на инсталација беше исклучително удобен бидејќи беше целосно поддржан од сервисниот персонал“, рече ИТ менаџерот на фабриката на Dürr, кој работи таму повеќе од 10 години.

„Функцијата е надградена. Сега посетителите можат едноставно да поставуваат свои фотографии во системот и лесно да влегуваат и излегуваат во одредена временска рамка. ", додаде Алекс. Практично искуство за пристап што заштедува време