ads linkedin Серијата C2 ја зајакнува контролата на пристап | Anviz Глобална

Серијата C2 ја зајакнува контролата на пристап за безбеден средношколски кампус во Сингапур

студија на случаи

МУШТЕРИЈАТА

муштеријата
муштеријата
Презвитеријанското средно училиште е 57-годишно училиште во Сингапур и првично било познато како средно училиште Ли Сан со само 150 ученици. Презвитеријанското средно училиште сега е голем кампус од 3 хектари и моментално има повеќе од 1200 ученици и членови на персоналот. Овој кампус се издвојува како впечатлива знаменитост во Анг Мо Кио и е изборно училиште за многумина. 

ПРЕДИЗВИКОТ

Како што се зголемуваат училиштата, така и безбедносните ризици се зголемуваат. За да се осигура безбедноста на студентите и професорите и да се спречат надворешни лица да влезат во кампусот, училиштата треба точно да знаат кој влегува и излегува од училиштето и да го следат присуството на вработените. Затоа, Презвитеријанското средно училиште сакаше да користи биометриска контрола на пристап и систем за управување со присуство за цели на идентификација. 
предизвикот предизвикот предизвикот

РЕШЕНИЕТО

 

Врз основа на реалните потреби на презвитеријанското средно училиште, AnvizПрепорача партнерот на Коргекс C2 Slim, C2 Pro, и CrossChex Cloud да се подобри безбедноста на кампусот. Серијата C2 се компактна контрола на пристап на отворено и читачи за отпечатоци од прсти за присуство на време со вертикален дизајн на рамка и софистициран изглед погоден за инсталација на различни локации.

Опремена со процесор од новата генерација, серијата C2 може да складира до 10,000 корисници и 100,000 записи за присуство. Исто така, поддржува различни методи за отклучување, како што се отпечаток од прст, лизгање со картичката и отклучување лозинка.

Серијата C2 може да се поврзе со CrossChex Cloud, софтвер за управување со присуство и контрола на пристап базиран на облак, кој е лесен за употреба и им помага на менаџерите лесно да управуваат со својата работна сила. Записите на уредите може да се синхронизираат со облакот во реално време и може да се извезат со еден клик.

Плус, менаџерите можат далечински да го контролираат пристапот со Wi-Fi, така што посетителите не мора долго да чекаат некој да ја отвори вратата. Презвитеријанското средно училиште има над 100 луѓе чиј статус на присуство се управува CrossChex.

решението решението решението

Серијата C2 може да се поврзе со CrossChex Cloud, софтвер за управување со присуство и контрола на пристап базиран на облак, кој е лесен за употреба и им помага на менаџерите лесно да управуваат со својата работна сила. Записите на уредите може да се синхронизираат со облакот во реално време и може да се извезат со еден клик.

Плус, менаџерите можат далечински да го контролираат пристапот со Wi-Fi, така што посетителите не мора долго да чекаат некој да ја отвори вратата. Презвитеријанското средно училиште има над 100 луѓе чиј статус на присуство се управува CrossChex.

решението

КЛУЧНИ КОРИСНИЦИ

Засилено ниво на безбедност

Биометриските податоци на серијата C2 ги проверуваат луѓето брзо и прецизно, инсталирани на влезовите на училиштата и работните места за да ги блокираат неодобрените луѓе да пристапат до безбедни места, заштитувајќи над 1,200 студенти и едукатори.

Лесна инсталација и водоотпорен дизајн

Компактните уреди C2 се погодни за инсталација во различни средини. Интерфејсот PoE и безжичната комуникација ги намалуваат трошоците за инсталација и одржување, а софистицираниот изглед на уредите совршено се вклопува со зградата, правејќи го целокупниот изглед хармоничен и убав. Серијата C2 е исто така водоотпорна IP65, така што може да се користи и покрај суровите еколошки услови во кои е инсталирана.

Подобрете ја ефикасноста на управувањето

CrossChex Cloud е систем за управување со времето и посетеноста базиран на облак без никаков потребен софтвер. Можете да го користите секаде каде што имате интернет со користење на кој било интернет прелистувач. Тоа е, исто така, супер брзо поставување и лесен за користење систем посветен на заштеда на вашите деловни пари преку управување со времето на вработените, намалувајќи ги административните трошоци за собирање и обработка на податоци за време и присуство, а со тоа зголемување на севкупната продуктивност и профитабилност.