ads linkedin Препознавањето лице помага во управувањето со безбедноста | Anviz Глобална

Anviz Препознавањето лице помага во управувањето со персоналот на најголемиот аеродром во Тајланд

 


Во сè покосмополитскиот свет, времето и безбедноста станаа суштински фактори за одредување на задоволството на патниците на аеродромите. Одличното управување со аеродромот ги забрзува процесите и го подобрува квалитетот на услугата.

муштеријата
Систем за безбедност на аеродромот суварнабуми
логото на суварнабхумиАеродромот Суварнабхуми (БКК) кој е главниот патнички центар на Тајланд кој најчесто се користи за летови на долги дестинации и целосни летови до Бангкок. Ако барате лет до Тајланд од Европа, САД или која било друга далечна дестинација, во повеќето случаи единствениот разумен избор ќе ви биде аеродромот Суварнабхуми.

Инова софтвер, Anviz ценет партнер, соработуваше со компанија за услуги за обезбедување со над 5,000 вработени, која обезбедува безбедносни услуги на 6 аеродроми во Тајланд, вклучувајќи го и меѓународниот аеродром Суварнабхуми во Бангкок.
предизвикот

На безбедносниот тим на аеродромот Суварнабхуми му треба сигурно решение за контрола на пристап без допир и временско присуство за да го подобри искуството на персоналот на аеродромот, да го заштити здравјето на вработените и да ја подобри безбедноста на аеродромот. Во спротивно, тие се надеваат дека ќе заштедат време за управување со работната сила и дозвола за контрола на пристап.

Покрај тоа, на аеродромот Суварнабхуми му требаше FaceDeep 5 може да се интегрира со постоечкиот безбедносен систем обезбеден од Innova Software, што би барало Anviz облак API.

 

Систем за посетеност за препознавање лица базиран на облак
сцени со апликација за присуство со препознавање лице

Сега над 100 FaceDeep 5 уредите се инсталирани во Suvarnabhumi International и други 5 меѓународни аеродроми во Тајланд. Над 30,000 вработени користат FaceDeep 5 да одат во и надвор за 1 секунда откако лицето на персоналот ќе се порамни со камерата на FaceDeep 5 терминал, дури и носење маска.

"FaceDeep 5 може директно да се поврзе со облакот, што ги решава проблематичните комуникациски проблеми на постоечкиот систем на клиентот. Поудобно и полесно е за одржување и управување врз основа на неговиот пријателски Cloud интерфејс“, рече менаџерот на Innova.

Anviz Cloud API прави Innova Software лесно да се поврзе со својот сегашен систем базиран на облак. Со удобниот и лесен за користење Ul, клиентите се многу задоволни од ова сеопфатно решение.

Понатаму, секој уред ќе содржи податоци за запишување на овластен персонал за тие специфични локации. Податоците за запишување на сите уреди може да се додадат, ажурираат или бришат од далечина од администраторите.

лице присуство
клучни придобивки

Високо безбедносно ниво

Терминалот за препознавање лице базиран на вештачка интелигенција FaceDeep 5 обезбедува висока прецизност и побрзи перформанси при идентификување на лажни лица. Сеопфатните системи централно ги контролираат сите кориснички информации и дневници на податоци, елиминирајќи ја грижата за компромис за корисникот и информациите за податоците.

 

Попаметно решение, побезбедно работно место

Со намалување на бројот на пати луѓето да допираат предмети, FaceDeep 5 создава побезбедна и поедноставна работна средина за контрола на пристапот до аеродромот. Администраторите сега можат да управуваат со дозволата за контрола на пристап преку овој систем за управување, наместо да се грижат за издавање и примање картички.

Лесен за користење 

Интуитивниот интерфејс на екранот на допир од 5" IPS им овозможува на администраторите најлесниот начин да го користат. Функцијата за масовно регистрирање на корисници и капацитет од 50,000 корисници и 100,000 дневници е погодна за тимови од која било големина.