ads linkedin Njohja e fytyrës ndihmon menaxhimin e sigurisë | Anviz Global

Anviz Njohja e fytyrës ndihmon menaxhimin e stafit në aeroportin më të madh të Tajlandës

 


Në një botë gjithnjë e më kozmopolite, koha dhe siguria janë bërë pengesa thelbësore në përcaktimin e kënaqësisë së pasagjerëve në aeroporte. Menaxhimi i shkëlqyer i aeroportit përshpejton proceset dhe përmirëson cilësinë e shërbimit.

konsumatori
Sistemi i sigurisë së aeroportit suvarnabhumi
logo suvarnabhumiAeroporti Suvarnabhumi (BKK) i cili është qendra kryesore e udhëtimit të Tajlandës që përdoret kryesisht për fluturime me distanca të gjata dhe me shërbim të plotë në Bangkok. Nëse jeni duke kërkuar për një fluturim për në Tajlandë nga Evropa, SHBA, ose ndonjë destinacion tjetër i largët, në shumicën e rasteve zgjedhja juaj e vetme e arsyeshme do të jetë Aeroporti Suvarnabhumi.

Software Innova, Anviz partner i çmuar, bashkëpunoi me një kompani shërbimi roje sigurie me mbi 5,000 punonjës, e cila ofron shërbime sigurie në 6 aeroporte në Tajlandë, përfshirë Aeroportin Ndërkombëtar Suvarnabhumi në Bangkok.
sfida

Ekipi i sigurisë i Aeroportit Suvarnabhumi ka nevojë për një zgjidhje të besueshme të kontrollit të aksesit pa prekje dhe frekuentimit të kohës për të përmirësuar përvojën e stafit të aeroportit, për të mbrojtur shëndetin e punonjësve dhe për të përmirësuar sigurinë e aeroportit. Përndryshe, ata shpresojnë të kursejnë kohë në menaxhimin e fuqisë punëtore dhe lejen e kontrollit të aksesit.

Përveç kësaj, Aeroporti Suvarnabhumi kishte nevojë për FaceDeep 5 mund të integrohet me sistemin ekzistues të sigurisë të ofruar nga Innova Software, gjë që do të kërkonte Anviz cloud API.

 

Sistemi i frekuentimit të njohjes së fytyrës i bazuar në renë kompjuterike
skenat e aplikimit për pjesëmarrje në njohjen e fytyrës

Tani mbi 100 FaceDeep 5 pajisjet janë instaluar në Suvarnabhumi International dhe 5 aeroporte të tjera ndërkombëtare në Tajlandë. Mbi 30,000 staf janë duke përdorur FaceDeep 5 për të vendosur brenda dhe jashtë në 1 sekondë pasi fytyra e stafit të jetë në linjë me kamerën e FaceDeep 5 terminal, madje duke mbajtur një maskë.

"FaceDeep 5 mund të lidhet drejtpërdrejt me cloud, i cili zgjidh problemet e mundimshme të komunikimit të sistemit ekzistues të klientit. Është më i përshtatshëm dhe më i lehtë për tu mirëmbajtur dhe menaxhuar bazuar në ndërfaqen e tij miqësore në Cloud”, tha menaxheri i Innova.

Anviz cloud API bën që Innova Software të lidhet lehtësisht me sistemin e tij aktual të bazuar në renë kompjuterike. Me Ul të rehatshme dhe miqësore për përdoruesit, klientët janë shumë të kënaqur me këtë zgjidhje gjithëpërfshirëse.

Më tej, çdo pajisje do të përmbajë të dhënat e regjistrimit të personelit të autorizuar për ato vende specifike. Të dhënat e regjistrimit të të gjitha pajisjeve mund të shtohen, përditësohen ose fshihen nga distanca nga administratorët.

frekuentimi i fytyrës
përfitimet kryesore

Niveli i lartë i sigurisë

Terminali i njohjes së fytyrës me bazë AI FaceDeep 5 siguron saktësi të lartë dhe performancë më të shpejtë në identifikimin e fytyrave të rreme. Sistemet gjithëpërfshirëse kontrollojnë në mënyrë qendrore të gjithë informacionin e përdoruesit dhe regjistrat e të dhënave, duke eliminuar shqetësimin e komprometimit të informacionit të përdoruesit dhe të dhënave.

 

Zgjidhje më e zgjuar, vend pune më i sigurt

Duke reduktuar numrin e herëve që njerëzit duhet të prekin objekte, FaceDeep 5 krijon një mjedis pune më të sigurt dhe më të thjeshtë për kontrollin e hyrjes në aeroport. Administratorët tani mund të menaxhojnë lejen e kontrollit të aksesit përmes këtij sistemi menaxhimi, në vend që të shqetësohen për lëshimin dhe marrjen e kartave.

Lehtë për t'u përdorur 

Ndërfaqja intuitive në ekranin me prekje 5" IPS u ofron administratorëve mënyrën më të lehtë për ta përdorur atë. Funksioni i regjistrimit të përdoruesve në masë dhe kapaciteti prej 50,000 përdoruesish dhe 100,000 regjistrash është i përshtatshëm për ekipe të çdo madhësie.