ads linkedin Anviz Лансира решенија за контрола на пристап со OSDP напојувани од следната генерација, поставување нови индустриски стандарди | Anviz Глобална

Anviz Лансира решенија за контрола на пристап со напојување со OSDP од следната генерација, поставувајќи нови индустриски стандарди

08/11/2023
Сподели

Anviz, лидер во индустријата во професионални и конвергирани интелигентни безбедносни решенија, го објави лансирањето на своите решенија за контрола на пристап од следната генерација powered by Отворете го протоколот за надгледуван уред (OSDP). Двете нови понуди - контролорот за пристап со една врата SAC921 и читачот на тастатурата RFID C2KA-OSDP - се системи за идни, преполни со најсовремена технологија и паметни функции. Двете решенија се обидуваат да обезбедат безбедност на клиентите и мир на умот, обезбедувајќи сеопфатно безбедносно решение за денешниот модерен свет.

„Зголемената загриженост околу безбедноста на личните податоци ја подигна свеста за важноста на дигиталната безбедност во последниве години, што се очекува да доведе до значителни промени во безбедносните стандарди за складирање и пренос на податоци“, рече Феликс, менаџер за производи на Anviz. „Со цел да ја преземеме водечката улога во трансформирањето на начинот на заштита на личните податоци, ги лансиравме нашите најнови решенија засновани на OSDP опремени со карактеристики прилагодени за бизниси кои бараат понапредни системи за контрола на пристап. Ние исто така веруваме во SIA OSDP, најпрепознатливиот стандард за системите за контрола на пристап, ќе игра клучна улога во решавањето на безбедносните проблеми со тоа што ќе им даде овластување на производителите да понудат подобрени безбедносни опции со различни функционалности на глобалните корисници“.

онменс

 

 

 

SAC921 Контролор за пристап со една врата

 

SAC921 е систем за контрола на пристап напојуван со PoE кој нуди голема флексибилност и едноставност со поширок опсег на интерфејси за контрола на пристап кои поддржуваат влез на аларм, безбедност на периметарот и контрола на уредот. SAC921 обезбедува револуционерна надградба на традиционалните системи за контрола на пристап базирани на Wiegand, значително рационализирајќи ги операциите на уредот додека нуди подобрени безбедносни карактеристики и подобра компатибилност со трета страна.

Поради усвојувањето на PoE, OSDP и вградениот софтвер за управување, инсталацијата на SAC921 е полесна и поисплатлива. Преку Anviz's CrossChex системот за далечинско управување, корисниците исто така можат да пристапат до посеопфатен сет на безбедносни опции, како што се проверка на идентитетот на персоналот, контрола на пристап и систем за управување со присуство на време, давајќи моќни и приспособливи безбедносни способности.

 

C2KA-OSDP RFID читач на тастатура

 

Читачот на тастатурата C2KA-OSDP RFID воведува нова ера на пристап до PIN-код, обезбедувајќи незаменлива удобност и за акредитивните корисници и за посетителите. Најсовремениот читач оди подалеку од традиционалната контрола на пристап со поддршка на повеќефакторска автентикација со беспрекорна интеграција на различни акредитиви и методи за пристап.

Пробивните безбедносни способности на читачот на тастатура се овозможени со ОСДП, обезбедување на врски и заштита од хакери. За разлика од традиционалните системи базирани на Wiegand, уредите напојувани со OSDP овозможуваат двонасочна комуникација помеѓу контролорите и читачите на картички користејќи RS485, овозможувајќи следење во реално време на статусот на читачот на картички. Ова му овозможува на софтверот за контрола на пристап да ги следи, контролира и шифрира податоците помеѓу контролорот за контрола на пристап и читачот на картички, обезбедувајќи напредна заштита од манипулации и следење на употребата.

Клучната вредност на OSDP доаѓа од неговата супериорна флексибилност. Податоците споделени помеѓу ОСДП контролата на пристапот и читателите веќе не се ограничени на полиња со податоци со фиксна должина, како што се 24 или 36, со шифрирање AES128 што обезбедува поголема безбедност на податоците. Како припадник на СВР, Anviz има намера да воведе повеќе SIA OSDP Verified производи на глобалните пазари, овозможувајќи им на клиентите ширум светот да уживаат во поголема безбедност, побогата функционалност, поголема леснотија на користење и зголемена интероперабилност донесена од OSDP.

Пакуваното решение за контрола на пристап што ги комбинира SAC921 контролерот за пристап и C2KA-OSDP RFID читачот на тастатурата е планирано да биде лансиран во втората половина на 2023 година. Anviz планира и да ги надгради своите производи за да поддржи поголема компатибилност со решенија од трети страни. Ова ќе биде приспособено на потребите на различните индустрии, вклучително образованието, владата, комерцијалните недвижности, малопродажбата, производството, здравството и корисниците на угостителството, овозможувајќи им пристап до сеопфатно и интегрирано безбедносно контролно искуство.

 

ИЗВОР Anviz Глобална


 

Дејвид Хуанг

Експерти во областа на интелигентна безбедност

Над 20 години во безбедносната индустрија со искуство во маркетинг на производи и развој на бизнисот. Во моментов работи како директор на тимот за глобален стратешки партнер во Anviz, а исто така ја надгледува активноста во сите Anviz Конкретно во центрите за искуство во Северна Америка. Можете да го следите или Скопје.