ads linkedin Anviz за лансирање производи за безбедност засилени со вештачка интелигенција на Intersec Expo, Дубаи | Anviz Глобална

Anviz за лансирање на производи за безбедност засилени со вештачка интелигенција на Intersec Expo, Дубаи

01/03/2024
Сподели
Anviz, водечки снабдувач на професионални безбедносни решенија, е поставен на претстојниот Intersec Expo. Од 16-ти до 18-ти јануари 2024 година, посетете го Бут SA-F33 во Светскиот трговски центар во Дубаи-за да ги видите откриените нивните најнови производи.

Пазарот на Блискиот Исток неодамна бележи пораст на потребата за сигурни безбедносни системи. Најголем дел од оваа потреба доаѓа од средни до големи бизниси. Сепак, на пазарот се наоѓа море од евтини, но неквалитетни безбедносни производи, кои произлегуваат од ниските бариери за влез и техничките стандарди. Овие посебни системи често создаваат проблеми со компатибилноста, што ги отежнува користењето и одржувањето. Од друга страна, постојат висококвалитетни безбедносни производи, но често доаѓаат со високи цени, што ги одвраќа многу буџетски претпријатија.

"Anviz ќе распореди локален центар за испорака и сервис на Блискиот Исток. „Трката на стаорци“ во индустријата за физичка безбедност штотуку започна, нашата сеопфатна платформа за управување со безбедноста ги исполнува барањата на корисниците на претпријатијата“, рече Питер, директор на деловната единица за глобална интеграција.

  
Ги исполнуваат Anviz Една
Anviz Едниот е дизајниран за компании од средна големина кои бараат целосна платформа за справување со безбедноста на работното место, без да се наруши банката. Овој сè-во-едно пакет вклучува хардвер, софтвер и услуги за разлика од другите сложени безбедносни системи од една категорија. Потребен е само сервер за непречено комбинирање на четири саморазвиени Anviz Линии на производи: Контрола на пристап, присуство на време, надзор, паметно заклучување и систем на аларми, адресирање на сите ситуации во канцеларијата, истовремено обезбедувајќи унифициран дизајн на брендирање, протокол и систематско управување.


Дизајн филозофија и придобивки
Anviz Нечии уреди опремени со АИ-опремени со традиционална верификација на пост-инциденти и рачно донесување одлуки во темелно следење и интелигентно одлучување.
Anviz Едната вклучува безбедносни камери и уреди за контрола на пристап опремени со алгоритми за длабоко учење. На пример, по идентификување на долготраен човек, таа започнува да ги анализира моделите на нивното однесување, како што е јазикот на телото  време на престој. Ако однесувањето на лицето изгледа сомнително, се активира аларм, со што се известува персоналот за безбедност да реагира соодветно.

Претходно, постигнувањето рамнотежа помеѓу безбедноста и удобноста на корисниците беше предизвик. Anviz Еден го решава ова користејќи биометриско препознавање, локално складирање и технологии за шифрирање на комуникација на ниво на банка, обезбедувајќи физичка безбедност, заштита на податоците и корисничко искуство одеднаш. Нејзината архитектура на работ на серверот ја подобрува компатибилноста со постоечките системи на претпријатијата, истовремено намалувајќи ги напорите и трошоците за одржување на системотts.

Следете нè на LinkedIn: Anviz МЕНА

Ник Ванг

Специјалист за маркетинг во Xthings

Ник има диплома и магистерска диплома од Баптистичкиот универзитет во Хонг Конг и има 2 години искуство во индустријата за паметни хардвери. Можете да го следите или Скопје.