ads linkedin Изјава во согласност со GDPR | Anviz Глобална

Изјава во согласност со GDPR

09/26/2019
Сподели

Изјава во согласност со GDPR

Новата општа регулатива за заштита на податоците на ЕУ (GDPR) има за цел да обезбеди стандардизиран сет на закони за заштита на податоците меѓу земјите-членки. Овие закони се дизајнирани да им овозможат на граѓаните на ЕУ подобра контрола врз тоа како се користат нивните податоци и да поднесуваат жалби дури и ако поединецот не е во земјата каде што се чуваат или обработуваат нивните податоци.

Затоа, GDPR воспоставува барања за приватност кои мора да се имплементираат насекаде во организацијата каде што живеат личните податоци на граѓаните на ЕУ, што го прави GDPR вистински глобален услов. На Anviz Глобално, веруваме дека GDPR не е само важен чекор во зајакнувањето и интегрирањето на законите на ЕУ за заштита на податоците, туку и првиот чекор во зајакнувањето на регулативата за заштита на податоците ширум светот.

Како водечки снабдувач на безбедносни производи и системски решенија во светот, ние сме посветени и ја одржуваме безбедноста на податоците, особено употребата и безбедноста на важни биометриски карактеристики како што се отпечатоци од прсти и лица. За регулативите на ЕУ GDPR, ја дадовме следната официјална изјава

Ветуваме дека нема да користиме необработени биометриски информации. Сите биометриски информации на корисниците, без разлика дали се слики од отпечатоци од прсти или слики од лица, се кодирани и шифрирани од Anviz's Bionano алгоритам и складиран, и не може да се користи или обнови од кој било поединец или организација.

Ние сме посветени да не ги складираме биометриските и идентитетските податоци на кој било корисник надвор од просториите на корисникот. Сите биометриски информации на корисниците ќе се чуваат само на локацијата на корисникот, нема да се чуваат во ниту една јавна облак платформа, во која било трета страна.

Ветуваме дека ќе користиме двојна шифрирање peer-to-peer за целата комуникација на уредите. сите AnvizСистемските сервери и уреди на 's користат двојна шема за шифрирање peer-to-peer помеѓу уредите и уредите. Преку Anviz Контролен протокол ACP и универзален протокол за шифрирање HTTPS за пренос, секоја трета организација и поединец не може да го пробие и обнови преносот на податоци.

Ветуваме дека секој што користи системи и уреди ќе треба да биде автентициран. Секој поединец или организација што користи AnvizСистемите и опремата на компанијата бараат автентикација и строго управување со оперативните права, а системот и опремата ќе бидат блокирани од неовластено користење од кој било неовластен персонал или организација.

Посветени сме на користење пофлексибилни и побрзи методи за пренос и елиминација на податоци. За безбедноста на податоците за која се загрижени корисниците, нудиме пофлексибилни решенија за пренос и елиминација на податоци. Корисникот може да избере да ги пренесе биометриските информации од уредот на сопствената RFID картичка на клиентот без да влијае на нормалната употреба на клиентот. Кога системот и уредот се неправилно загрозени од трета страна, корисникот може да избере веднаш да дозволи уредот автоматски да ги елиминира сите податоци и да го иницијализира уредот.

Заложба за партнерска соработка

Усогласеноста со усогласеноста со GDPR е заедничка одговорност и ние сме посветени на усогласување со GDPR со нашите партнери. Anviz ветува дека ќе ги информира нашите партнери за одржување и обезбедување на безбедноста на складирањето податоци, безбедноста на преносот и безбедноста на користењето, како и заштита на безбедноста на податоците од глобализацијата на безбедносниот систем.

Преземете го PDF-то

Ник Ванг

Специјалист за маркетинг во Xthings

Ник има диплома и магистерска диплома од Баптистичкиот универзитет во Хонг Конг и има 2 години искуство во индустријата за паметни хардвери. Можете да го следите или Скопје.