ads linkedin OSDP (Протокол за отворен надзор на уред) | Anviz Глобална
Anviz Стандардизирано решение за комуникации

Anviz Стандардизирано решение за комуникации

——Протокол за отворен надзорен уред (OSDP)——

Наскоро...

Протоколот за отворен надзорен уред (OSDP) е стандард кој е развиен од Здружението на безбедносната индустрија (SIA) со цел да понуди побезбедни комуникации за контрола на пристап. Овој протокол работи на различни типови читачи, контролери и софтвер, и е развиен како начин за подобрување на безбедносните прашања со кои често се соочуваат други наследни системи. Со други зборови, развојот на овој протокол имаше за цел да помогне во имплементацијата, следењето и одржувањето на постабилен и безбеден систем на уреди за контрола на пристап, кој вклучува употреба на напредни технолошки апликации за паметни картички и биометрика.

 • Поевтино за инсталирање со помалку кабли

  На десната страна е режимот за поврзување на Вајген. Покрај кабелот за напојување, другите контролни линии се во основа поврзани со повеќе од 5 линии за контрола на сигналот. За OSDP, тоа е многу поедноставно. Пар оклопни кабли со изопачени парови можат да го завршат овој дел од жиците.

 • Поевтино за инсталирање со помалку кабли
 • Многу побезбедно со шифрирање
 • Многу побезбедно со шифрирање

  Користете шифрирани високобезбедни картички за да спречите копирање; OSDP шифриран канал за читач на картички за да се спречи напад на повторување на информации за поставување на читачот на картички; AES шифрирањето е усвоено помеѓу главната контрола и непарните за да се подобри безбедноста на преносот на информации. Во мрежниот дел, TLS енкрипцијата се користи за да се спречат хакерите да пресретнуваат информации и лажна контрола.

SAC 921 Контрола на пристап

 • Комплетно решение за контрола на пристап до една врата со повеќе читачи.
 • Варијантата за напојување преку етернет директно се поврзува со структурираното кабли на зградата.
 • PoE може да обезбеди до 1А за придвижување на бравата (препорачај вкупен просек 1А за да се овозможи скокови на струја).
 • RS-485 за поврзување со голема брзина со уреди до низводно. (OSDP)
 • Вградена поддршка за 5 влезови за сите сензори за напојување, врати и аларм. Забелешка: само четири влеза се достапни на Wiegand Reader.
 • Поддршка за API базирана на контролори за директна комуникација со системи од трета страна.

Читач на тастатура C2KA-OSDP

Компатибилен со Dual RFID 125Khz EM и 13.56MHz Mifare. ( MIFARE Classic, MIFARE Plus и MIFARE DESFire EV1, EV2 и EV3)

Контрола на пристап со картичка и PIN.

Заштита од елементи, со оцена за заштита на животната средина од IP68.

Излез со RS485(OSDP) и Wiegand. Костум за контролер за пристап.

Поврзани производи