ads linkedin Anviz Открива IntelliSight, решение за дистрибуиран видео надзор базирано на облак што ветува поголема едноставност, безбедност и пристапност | Anviz Глобална

Anviz Открива IntelliSight, решение за дистрибуирано видео надзор базирано на облак

08/10/2023
Сподели

Anviz, водечки снабдувач на професионални и конвергирани интелигентни безбедносни решенија, неодамна го објави лансирањето на IntelliSight, нејзината најнова понуда за видео надзор што ја користи моќта на дистрибуираниот облак и технологијата 4G за да создаде безбедносно решение сè-во-едно кое обезбедува неспоредлива разновидност, безбедност и аналитички способности на податоци. Сега, корисникот може да ужива едногодишно бесплатно складирање во облак (7-дневно задржување видео засновано на настани).

на Anviz IntelliSight Комбинира решение за управување со видео надзор во облак Anvizкомерцијална платформа за управување со дистрибуиран видео надзор базирана на облак со својата iCam series камери со вештачка интелигенција (ВИ) за да им овозможат на клиентите сеопфатни и флексибилни перформанси на надзор. Опремен со најдобра видео аналитика и класификација во својата класа, решението е идеална опција за мали и средни компании во различни индустрии, вклучувајќи логистика, образование, здравство и малопродажба.

„Раѓањето на IntelliSight решението претставува пресвртница во нашите години напор да обезбедиме сигурни и разновидни безбедносни системи за глобалните корисници“, рече Мајк, менаџер за производи на IntelliSight. „Ние веруваме дека решението, чиј развој е изграден врз нашите водечки безбедносни решенија во индустријата кои се покажаа успешни на глобалниот пазар, ќе ја пополни пазарната празнина каде што клиентите бараат се-во-едно систем за видео надзор базиран на облак кој може да заштити нивните имоти без да додаваат непотребни трошоци во нивните буџети“.

онменс

 

Изграден за едноставно распоредување и приспособливост

 

на IntelliSight решението има голема корист и за малите и средните деловни инсталации со елиминирање на потребата од вишок, сложен хардвер на лице место што традиционално се користи за поставување систем за видео надзор, рационализирање на чекорите за распоредување и одржување на трошоците на минимум за корисниците. Додека клиентите можат едноставно да ги поврзат камерите директно на интернет за без напор и безопасен надзор, решението исто така им овозможува лесно да го размерат нивниот систем за надзор без дополнителен процес на инсталација и дебагирање на мрежни уреди за складирање и.

 

Непосреден пристап од мобилни уреди

 

IntelliSightАрхитектурата базирана на облак значи дека корисниците имаат слобода лесно да пристапат до системот за надзор од каде било и во секое време. Преку Интернет и ефикасниот протокол за пренос P2P развиен од Anviz, корисниците имаат можност да гледаат видео мониторинг во реално време и да управуваат со уреди дома и во канцеларија без никакви ограничувања, заедно со наменски изграден мобилен кој овозможува без напор далечински пристап и контрола во движење, одржувајќи ги корисниците поврзани 24/ 7 и давајќи им мир на умот со поголема удобност и полесна оперативност.

 

Проширено складирање со резервна копија на податоци во облак

 

IntelliSight им овозможува на корисниците безбедно да складираат снимки од важни настани во облак сервери кои обезбедуваат можности за проширување и флексибилно складирање, отстранувајќи ја потребата од дополнителна хардверска инсталација за медиумски податоци. Дополнително, IntelliSightСкладирањето базирано на облак го намалува ризикот од губење податоци во случај на дефекти на локалниот уред, со функции како вишок на податоци и враќање од катастрофи кои нудат дополнителна гаранција за безбедноста на податоците.


Напредна видео аналитика Powered by AI

 

Искористување на најсовремените способности за вештачка интелигенција на Anviz надзорни камери, на IntelliSight системот може да испорача напредна функционалност за анализа на податоци за значително да ја подобри ефикасноста и точноста на безбедносните системи. Паметните карактеристики на системите можат да идентификуваат и категоризираат сомнителна активност, да категоризираат предмети и да обезбедат критични, навремени информации кои им овозможуваат на корисниците брзо да ги идентификуваат и да одговорат на потенцијалните ризици, рационализирајќи ги нивните безбедносни операции додека обезбедуваат сеопфатна заштита за нивните средства.

„Еден од најголемите диференцијали што поставува Anviz освен неговите конкуренти се и технолошките и архитектонските предности на неговиот производ, кои исто така ни овозможуваат да бидеме пионери во развојот на новата генерација безбедносни системи powered by AIoT и облак технологија. Охрабрени од раните усвојувачи на IntelliSight решение кои рекоа дека ги надминало нивните очекувања во однос на трошоците, квалитетот и едноставноста, се надеваме дека ова решение ќе го отвори патот за нашиот влез на северноамериканскиот пазар, што е уште една отскочна штица кон глобалниот пазар на системи за надзор од 30 милијарди долари. - додаде Мајк.


 

Петерсон Чен

директор за продажба, индустрија за биометриска и физичка безбедност

Како директор за продажба на глобални канали на Anviz глобално, Петерсон Чен е експерт во индустријата за биометриска и физичка безбедност, со богато искуство во развој на бизнисот на глобалниот пазар, управување со тим, итн; И, исто така, богато знаење за паметен дом, едукативен робот и STEM образование, електронска мобилност итн. Можете да го следите или Скопје.