ads linkedin Вратете се на училиште и останете безбедни, ве чуваме вас и вашите најблиски безбедни | Anviz Глобална

Безбедно враќање на училиште со Anviz Биометриска технологија без допир

11/16/2020
Сподели
Вратете се на училиште и останете безбедни

Според најновиот извештај на СВР (Security Industry Associate) во септември 2020 година, Обемната нова анкета покажа дека повеќето Американци го поддржуваат препознавањето на лицето, луѓето нашироко ги фаворизираат училиштата кои користат технологија за препознавање лице и детекција на температура за да ги прегледаат сите посетители и се многу приемчиви за технологијата за препознавање лице што им овозможува на училишните администратори и на училишниот безбедносен персонал да бидат предупредени доколку пристигне лице кое не е дозволено на училишна основа.

Добијте бесплатен цитат

 
Точност на технологијата за препознавање на лицетоТочност на технологијата за препознавање на лицето (од DOUGLAS E. SCHOEN CARLY COOPERMAN)
Поддршка за групи кои користат технологија за препознавање лице кај ВОЗРАСНИ САМОТИПоддршка за групи кои користат технологија за препознавање лице меѓу ВОЗРАСНИ САМОТИ ( од DOUGLAS E. SCHOEN CARLY COOPERMAN)

Поточно, СОВИД-19 создава нов проблем кога децата се враќаат во училиштата, менаџментот треба да имплементира нови процеси и технологии за да помогне во одржувањето на безбедноста на учениците, наставниците, вработените и посетителите. На без допир плус системот за детекција на температурата ќе биде очигледно составен дел од барањата во обезбедувањето непосредни решенија за визуелно скенирање.

FaceDeep 5 FaceDeep 5 ИРТ би ви понудил добар избор.

точно проверете ја температурата на децата и маската

Прецизно проверете ја температурата на децата и маската, точност ±0.3 °C (0.54 °F).

Добијте бесплатен цитат

Поврзан производ

Петерсон Чен

директор за продажба, индустрија за биометриска и физичка безбедност

Како директор за продажба на глобални канали на Anviz глобално, Петерсон Чен е експерт во индустријата за биометриска и физичка безбедност, со богато искуство во развој на бизнисот на глобалниот пазар, управување со тим, итн; И, исто така, богато знаење за паметен дом, едукативен робот и STEM образование, електронска мобилност итн. Можете да го следите или Скопје.