ads linkedin Технологија во постпандемиско доба | Anviz Глобална

Технологијата во постпандемиско доба - предизвикот за препознавање на лице со маски

05/20/2021
Сподели
Постпандемска возраст од 2021 година - Промената на животните навики и обезбедувањето безбедност доведува до побарувачка на нови технологии. Заедно со давањето вакцини, маската за лице стана уште еден важен начин да се заштити. На јавни места како аеродроми, болници, училишта, канцеларии, луѓето ги почитуваат правилата за маски.

предизвикот за препознавање на лицето со маска

Безбедносните индустрии мораа да смислат начин да обезбедат безбедност на поединци и исто така да го продолжат својот бизнис за време на пандемијата. А решението беа уредите за препознавање лице со функции за откривање маски и температура.

Побарувачката за уреди за препознавање лица се зголеми на 124% во изминатата година. Anviz како што е воведен глобален провајдер во безбедносната индустрија FaceDeep Серии да се задоволат глобалните барања. FaceDeep Серии се новиот терминал за препознавање лице базиран на вештачка интелигенција опремен со двојадрен процесор базиран на Linux и најновиот BioNANO® алгоритам за длабоко учење.

Според г-дин Џин, директор за истражување и развој на Anviz, Во FaceDeep Серии стапката на препознавање маски на лицето се зголеми на 98.57% од 74.65%. Следен чекор за Anviz го прилагодува препознавањето на лицето на алгоритмот на ирисот и се обидува да ја подигне стапката на точност на 99.99%.

Од 2001, Anviz континуирано ја ажурира својата независна BioNANO алгоритам, ги подобрува технологиите за отпечаток од прст, лице, препознавање ирис. Во оваа глобална пандемична средина, правиме се од себе да им обезбедиме на клиентите поинтегрирано, поудобно и ефикасно паметно решение.
 

Дејвид Хуанг

Експерти во областа на интелигентна безбедност

Над 20 години во безбедносната индустрија со искуство во маркетинг на производи и развој на бизнисот. Во моментов работи како директор на тимот за глобален стратешки партнер во Anviz, а исто така ја надгледува активноста во сите Anviz Конкретно во центрите за искуство во Северна Америка. Можете да го следите или Скопје.