ads linkedin Интелигентно интегрирано безбедносно решение за Dürr | Anviz Глобална

FaceDeep 5 CrossChex: Изградете безбедносно решение за вашиот бизнис

 

Дир распоредува Anviz интелигентно интегрирано решение за побезбедно и попаметно управување

Кога зборувате за дигитализација, постои една тема што постојано се појавува: Smart Office. Интелигентни IoT решенија кои го прават нашиот секојдневен живот побезбеден, поудобен и поефикасен. Системите за централно управување со пристапот на вработените без клучеви и физички картички - препознавање лица, управување со следење на времето на вработените и безбедно печатење во канцеларија со вградениот читач за препознавање лице, сега се сметаат за најсовремени.

муштеријата
студија на случај
ДУРР

Dürr, основана во 1896 година, е водечка машинска и фабрика инженерска фирма во светот. Како една од најголемите локации на Групацијата Dürr, локацијата на Dürr China покрива производна површина од 33,000 m². Модерниот деловен комплекс на Dürr China зафаќа вкупна површина од 20,000 m². и таму работат заедно околу 2500 вработени.

предизвикот

Во таква огромна локација со толку многу луѓе, безбедноста е главна грижа. Dürr сакаше да има едноставно, лесно за користење, едношалтерско решение за управување со безбедноста. Надградениот систем треба да биде доволно робустен за да го следи брзото темпо на фабричките операции и да го минимизира ризикот од вкрстена инфекција со COVID-19. Во исто време, системот треба да биде од корист за работниците и вработените и да биде погоден за висококвалитетна паметна канцеларија. Дир се надеваше дека може да го промовира искуството за јадење на вработените преку подобрување на управувањето со кантината и поддршка на приватноста на податоците на вработените. Со други зборови, Dürr постави две барања за новото решение кое може да поддржува паметни канцеларии и може да го заштити здравјето на вработените.

решението

Употребата на уникатни биометриски карактеристики обезбедува најсигурна и точна автентикација и верификација на идентитетот на една личност. Биометриските системи го обезбедуваат единствениот непобитен доказ за присуство со вистински идентитет, што го олеснува заштитата на приватноста на податоците и што е суштински дел од паметната канцеларија. Контролите за пристап без допир дојдоа до израз за време на пандемијата COVID-19, бидејќи луѓето се обидуваа да го минимизираат меѓучовечкиот и површинскиот контакт.

Водени од годините на иновации, Anviz нуди широк опсег на биометриски технолошки терминали кои имаат корист за контрола на пристапот на бизнисот и управување со времето и присуството. На FaceDeep 5 го усвои најновиот алгоритам за длабоко учење кој може да помогне со сигурна и беспрекорна контрола на пристапот со овозможување пристап без допир околу зградата и известување за носење без маски, тој е опремен со двојадрен процесор базиран на Linux и може да поддржува до 50,000 динамични бази на податоци за лица и брзо ги препознава корисниците на растојание од 2 метри (6.5 стапки) за помалку од 0.3 секунди.

сите Anviz FaceDeep сериските терминали можат да работат со CrossChex Standard, што е систем за проверка на идентитетот на персоналот, контрола на пристап и управување со временско присуство.

Што CrossChex   FaceDeep 5 помогне

Што CrossChex FaceDeep 5 помогне

  • За поддршка на членовите на персоналот, влегуваат и излегуваат на турникетот на индустриската порта, на FaceDeep 5 работи добро во различни предизвикувачки надворешни средини, како под силна светлина или на дожд. Можно е да се идентификуваат за целото лице и половина лице и невозможно е да се измами со прикажување фотографија.
  • Со цел да се оптимизираат правилата за јадење, вработените не треба да се менуваат многу пати, што значи дека истото лице не треба да се снима повеќе пати, што е погодно за да се направи броење на бројот на вработени. Anviz го приспособи функционалниот модул за Dürr и го олесни за администраторот на кантината.
  • За да се одржи приватноста на податоците, истата функција е дуплирана на нивните печатачи, печатачите исто така може да се вклучуваат со лица, а печатачите автоматски ќе се поврзат со нивните компјутерски сметки. Ова исто така помага за заштеда на енергија и заштита на приватноста на податоците.
  • Според барањето на Дир, некои врати може да се контролираат одделно CrossChex како и поставување различни дозволи на различни катови.
Препознавање на лице
клучни придобивки

Безбедност и удобност за вработените

Anviz Решенијата без допир ги поддржуваат здравствените упатства за контрола на болеста, бидејќи ги минимизираат можностите за контакт со површината и интеракцијата човек-човек. Како алгоритам за длабоко учење во рамките на FaceDeep 5 би можеле да детектираат корисници кои носат маски или не, нема потреба членовите на персоналот да ги вадат маските.

Коментирајќи го новиот систем, Хенри, ИТ-менаџерот кој работи 10 години во Дур, презентираше: „За време на оброците, би можеле да добиваме храна побрзо, бидејќи само ги влечеме лицата и продолжуваме наместо да снимаме картички“. Покрај тоа, нема потреба да се проверувате лице в лице, бидејќи системот може автоматски да ги снима и пресметува трошоците. „Во меѓувреме, не би се грижеле дека нивните документи ќе бидат испечатени од други по грешка, бидејќи нашите лица се клучот за отворање на печатачите“, додаде Хенри.

Зголемена оперативна ефикасност и намалување на работењето Трошоци за менаџерите

на CrossChex интерфејсот беше толку интуитивен што беше потребен само краток тренинг за менаџерите на Dürr сами да управуваат со него. Решението за интегрирано систем овозможува администрацијата да се централизира во еден ефикасен и економичен систем. CrossChex е доволно флексибилен за да поддржува повеќе апликации за управување не само со физички пристап (на пр. згради), туку и со логичен пристап (време и присуство, итн.).

„Проценувавме различни биометриско-центрични решенија за автентикација и ги избравме CrossChex бидејќи нуди комплетно решение, вклучително и прилагодлив софтвер и паметен хардвер за препознавање лице“, рече Вилфрид Дибел, шеф на ИТ тимот на Dürr. „Препознавањето на лица во Dürr може да се користи на неколку места, вклучувајќи влезови во зградата, турникети кантини и безбедно печатени документи со автентикација на овозможените печатачи со нивните лица“.

„Среќни сме што работиме со Дур на еден од најголемите проекти за канцелариски згради во Источна Азија“, рече Феликс, директорот на Anviz Деловната единица за контрола на пристап и присуство на време, „Нашата тековна програма за развој на нашата апликација ќе обезбеди работата во Dürr да остане позитивно и сигурно искуство за оние кои работат таму во иднина“.