ads linkedin FacePass 7 Терминал за пропаметно препознавање лице и Infared термална температура за откривање | Anviz Глобална
facepass7 pro

FacePass 7 на

Сè-во-едно паметен терминал за препознавање лице без допир

facepass7 pro

Најновата генерација FacePass 7 Pro е терминал за контрола на пристап за препознавање лице и временска посетеност со откривање лице во живо базирано на IR за високо безбедна автентикација што поддржува RFID картички, откривање маски, како и проверка на температурата. FacePass 7 Pro е лесен за инсталирање, се користи со функции како интуитивен интерфејс на 3.5" TFT екран на допир, брзо управување со Face Image Registration, вградениот веб-сервер, компатибилен со Anviz CrossChex Standard десктоп софтвер и Anviz облак-базиран софтвер CrossChex Cloud.

facepass7 pro

Процесорот

FacePass 7 Pro опремен со нов процесор на Linux, кој имплементира сликање лице за помалку од 0.5 секунди и зголемена брзина на препознавање за 40% во споредба со последната верзија.

 • Двојно јадро  1.0 GHz
 • Брзина на препознавање лице  <0.3 сек
 • НПУ  600 ГОПС
facepass7 pro

AI длабоко учење

 

Го додаваме најновото BioNANO Алгоритми за длабоко учење со вештачка интелигенција кои се инспирирани од активноста на нервната единица на човечкиот мозок до FacePass 7 Про, подобрете го за да ја зголемите брзината на препознавање на одреден корисник по брза употреба.

facepass7 pro

Двојна камера за Liveness препознавање лице

 

AnvizТехнологијата за двојна камера овозможува IR и визуелно препознавање на лица со уникатен алгоритам за длабоко учење за да се постигне висока прецизност и да се идентификуваат лажните лица со фотографии или слики.

 • 0.01  Лукс
 • WDR  120D
 • HD  1080P
facepass7 pro
NIR камера facepass7 pro
VIS камера facepass7 pro

Широка адаптација за различни услови

Со верификација на над еден милион лица ширум светот, FacePass 7 Pro стана еден од најпрецизните терминали за препознавање лице, погоден за различни средини и услови.

 • Различни средини за осветлување
 • Користете за различни цели
 • Препознавање лице од повеќе агли
 • Интелигентно откривање на живост

Хуманизиран дизајн

 

Паметното LED светло за полнење ги исполнува барањата за ноќен пристап и автоматски се отвора доколку не е откриена сончева светлина или надворешен извор на светла.

 

FacePass 7 Pro обезбедува подобрена удобност на корисникот со екран на допир од 3.5 инчи, овозможувајќи побрза и попрецизна проверка за ненадмината корисничко искуство. 

 

FacePass 7 Pro сè уште поддржува RFID и PIN опции во случај на корисникот да му треба различни решенија.

Откривање на температура (Само IRT модел)

Управувајте со безбедноста на работното место со снимање на температурата на вашите вработени како дел од вашиот пристап и управување со времето. Одредете праг за заклучување на температурата и уредот ќе спречи пристап или удирање за вработените кои го исполнуваат или надминуваат овој број. 

 • Висока точност при отстапување  <±0.3℃ (0.54℉)
 • Опсег на температура  23 ℃ ~ 46 ℃ (73 ℉ ~ 114)
 • Температурно растојание  30-80 см (11.81-31.50")
facepass7 pro
 
 
 
 
 •  
36.4 ℃
facepass7 pro
 

Поддршка CrossChex Cloud

на FacePass 7 Терминалите од серијата Pro се поддржани од разновиден софтвер за облак CrossChex Cloud, овозможувајќи лесно следење и управување со присуството на вработените од каде било, во секое време. 

facepass7 pro CrossChex

CrossChex Систем

Практично и точно управување со вашите терминали

Дијаграм за конфигурација на системот

Флексибилна комуникација за WiFi или Lan. Погодно
управување со софтвер за веб-сервер и компјутер.

Локално распоредување(Crosschex Standard)
  FacePass 7 на FacePass 7 Про IRT

модел

FacePass 7 на

FacePass 7 Про IRT

капацитет
Кориснички капацитет 3, 000
Капацитет на картичката 3, 000
Капацитет на најавување 100, 000
Интерфејс
Порака TCP/IP, RS485, USB-домаќин, WiFi
I / O Излез на реле, Wiegand влез/излез, сензор за врата, копче за излез, ѕвонче
функција
Идентификација Лице, картичка, лична карта + лозинка
Потврдете ја брзината <0.3s
Регистрација на слика на лице Поддржани
Самодефиниран статус 8
Самопроверка на рекорд Поддржани
Вграден веб-сервер Поддржани
Поддршка за повеќе јазици Поддржани
софтвер CrossChex Standard, CrossChex Cloud
хардвер
Процесорот Двојадрен 1.0 GHz и AI NPU
Камера Двојна камера од 2 MP
LCD 3.5" TFT екран на допир
LED индикатор Паметна бела LED диода
звук Поддржани
Опсег на агол Ниво: 38°, вертикално: 70°
Потврдете го растојанието 0.3 - 1.0 m (11.81 - 39.37")
РФИД картичка Стандардна ЕМ 125 Khz, опционален Mifare 13.56 Mhz
Аларм за местење Поддржани
Работна температура -20 °C (-4 °F) - 60 °C (140 °F)
Работен напон DC 12V
Димензии (Ш x В x Д) 124*155*92 mm (4.88*6.10*3.62")
Оперативни Влажност 0% до 95%
Откривање на температура
Модул за откривање на инфрацрвена топлинска температура - Опсег на откривање 10-50°C
Точност ±0.3 °C (0.54 °F)
Опсег на агол - Ниво: ±20°, вертикално: ±20°
Потврдете го растојанието - 30-80 см (11.81-31.50")

превземи