ads linkedin Anviz Воведува Secu365, Се осврнува на безбедносните грижи на малите и средните претпријатија во САД | Anviz Глобална

Anviz Воведува Secu365, Се осврнува на безбедносните грижи на малите и средните претпријатија во САД

08/11/2023
Сподели

Anviz, водечки снабдувач на интелигентни безбедносни решенија, разви Secu365 по опсежното истражување на американскиот пазар за справување со безбедносните ризици во различни индустрии. Оваа едношалтерска платформа за управување со безбедноста заснована на облак е опремена со низа алатки кои ги овластуваат компаниите да изградат иден, но сепак рационализиран безбедносен систем. Со Secu365, бизнисите можат да снимаат, складираат и управуваат со снимки кои се клучни за мисијата, како и да распоредуваат апликации како што се контрола на пристап, управување со персоналот и безбедносни контролни табли. Моќен и разноврсен, Secu365 им нуди на малите и средните претпријатија во малопродажбата, образованието, здравството, деловните канцеларии, лесната индустрија и секторите за храна и пијалаци приспособено, подготвено за иднината решение за безбедносен надзор што им помага да постигнат намалување на трошоците додека ги зајакнуваат нивните безбедносни мерки.

„Во градењето на целосен безбедносен систем кој може да понуди сеопфатна заштита на нашите корисници, веруваме дека неговиот дизајн треба да оди подалеку од заштитата на луѓето и имотите, но имајќи го предвид времето и просторот каде што е распоредено решението за да им помогне на компаниите да ја максимизираат нивната продуктивност и оперативна ефикасност. Искористувајќи ја нашата технолошка моќ во безбедносниот хардвер и софтвер, како и нашите увиди за побарувачката на клиентите во САД, создадовме безбедносно решение се-во-едно базирано на облак, кое вклучува алармен систем за да понуди навремени предупредувања, шифрирање на податоци да се зајакне сајбер безбедноста и унифициран систем кој управува со присуството на персоналот и пристапот на посетителите“, рече Феликс, менаџер за производи на Secu365.

„Едноставноста и достапноста се исто така наши приоритети. Со тоа што системот ќе биде бесплатен, Secu365 значително ги намалува почетните инвестиции за изградба на сеопфатен безбедносен систем. Платформата SaaS располага со поучен интерфејс и дизајн на контролната табла, што го прави лесен за користење и брз за распоредување. Покрај тоа, работ AI, заедно со моќна невронска процесорска единица (NPU) и AnvizСо сопственичките алгоритми за длабоко учење на, бизнисите можат да имаат корист од неговите карактеристики како што се интелигентните алгоритми за камери кои обезбедуваат водечки во индустријата перформанси за следење на периметарот“, додаде тој.

онменс

 

 

 

Предизвиците со кои се соочуваат МСП

 

Незапирливиот раст на физичките ризици од година во година што ги доживуваат бизнисите продолжува да претставува предизвици за работењето на малите и средни претпријатија (МСП), што доведува до дополнителна финансиска загуба и ја загрозува нивната комерцијална одржливост. Во согласност со Извештај „Состојбата на физичката безбедност влегува во 2023 година“. од Pro-Vigil, речиси една третина од сопствениците на бизниси биле сведоци на зголемување на физичките безбедносни инциденти во 2022 година, поради што половина од анкетираните компании се свртеле кон системите за надзор во обид да ги зајакнат своите безбедносни мерки.

И покрај зголемената свест за надградба на хардверот и софтверот за подобрување на нивните безбедносни мерки, сложеноста на современите безбедносни уреди, надополнета со постојано развивање на пејзажот за закани, значи дека компаниите често немаат потребна експертиза и ресурси за имплементација на робусни решенија. Над 70% од бизнисите прикажани во извештајот веќе имаат воспоставено видео надзор, но не се во можност да спречат штети на имотот, што укажува на тешкотиите и празнините во техничкото знаење што ги омаловажува нивните напори да ги заштитат нивните имоти.

Организираниот криминал на мало предизвикува значителна загуба на залихи на малопродажните компании, со американскиот малопродажен гигант Таргет велејќи дека криминалната активност ќе поттикне 500 милиони долари повеќе во украдена и изгубена стока оваа година во споредба со пред една година. Други потенцијални ризици, како што се купувањата од „нула долари“ и кражба во продавници, исто така придонесуваат за нивната финансиска загуба што може да се ублажи со безбедносните камери powered by Анализа на однесувањето на вештачката интелигенција која може побрзо и попрецизно да анализира и да забележи сомнителни настани од човечкиот персонал. Технологијата ветува и во обезбедувањето безбедност на училишните кампуси и во болниците поради нејзината способност да ги идентификува можните ризици и да испраќа предупредувања во реално време до одговорните лица за итни случаи за да се избегнат заканите.

Холистичкото решение за безбедносен надзор е исто така од суштинско значење за малите и средни претпријатија кои сакаат да воспостават флексибилен и робустен систем за управување со персоналот. Поради оваа причина, глобалната побарувачка за системи за следење на вработените забележа невидена стапка на раст на почетокот на 2022 година, зголемена за 65% од 2019 година. според фирмата за безбедност на интернет и дигитални права Top10VPN. За канцелариски простор, може да го следи присуството на вработените, да го овласти персоналот да пристапува до чувствителните области и да ги одбрани прекршувањата на информациите. Во фабричките поставки, решението е корисно за следење и управување со употребата на алатките и капацитетите, осигурувајќи дека вработените се придржуваат до безбедносните протоколи и спречување неовластен пристап или злоупотреба.

 

Поголема корисност со пониски транзициски трошоци

 

За разлика од традиционалните системи за видео надзор со висок хардверски праг што го зголемува буџетот, Secu365 е платформа заснована на облак која ги минимизира трошоците за рати и одржување на хардверот, а истовремено нуди широк спектар на функции достапни за корисниците од кои можат да изберат при градење на систем кој најдобро одговара на нивните деловни операции.

Уредите за следење присуство и камери доаѓаат со повеќе опции за поврзување за да се поедностави процесот на инсталација. Покрај тоа, облак архитектурата на Secu365 значи дека снимката се префрла на облак сервери до кои корисниците на веб и апликации можат далечински да пристапат и да управуваат во секое време и каде било. Дизајнот овозможува и пониски маргинални трошоци во споредба со традиционалните системи за видео надзор кои бараат од корисниците да поставуваат локални сервери на многу локации.

 

Лесно се купува и инсталира

 

Anviz го оптимизираше својот производ за да го намали триењето за клиентите на почетокот на патувањето за купување. Secu365 може лесно да се купи онлајн, со стручни тимови од Anviz достапни за да понудат брза помош. Корисниците можат брзо да регистрираат облак сметка и да почнат да ја користат платформата без сложеноста поврзана со традиционалните инсталации. Secu365 нуди кориснички интерфејс и за администраторите и за вработените, со карактеристики прилагодени на нивните улоги во управувањето со безбедноста. Во меѓувреме, платформата го рационализира одржувањето на системот преку обезбедување на автоматизирани ажурирања и способности за далечинско управување.

Гледајќи напред, Anviz останува посветена на создавање повеќе моќни производи врз основа на потребите на клиентите. Со постојано ажурирање на своите технолошки решенија, Anviz има за цел да одговори на потребите на малите и средни претпријатија кои се развиваат и да им обезбеди најсовремени алатки за безбедност и управување.


 

Ник Ванг

Специјалист за маркетинг во Xthings

Ник има диплома и магистерска диплома од Баптистичкиот универзитет во Хонг Конг и има 2 години искуство во индустријата за паметни хардвери. Можете да го следите или Скопје.