ads linkedin Градежна компанија со седиште во ОАЕ Партнери со Anviz да се оптимизира интелигентното присуство | Anviz Глоба | Anviz Глобална

ГРАДЕЖНА КОМПАНИЈА СО ОАЕ ПАРТНЕРИ СО ANVIZ ЗА ОПТИМИЗИРАЊЕ НА ПАМЕТНО ПРИСЕСТВО

МУШТЕРИЈАТА

МУШТЕРИЈАТА

Nael General Contracting (NGC), основана во 1998 година, е една од врвните градежни компании во ОАЕ. Нејзините основни области на експертиза вклучуваат дизајнирање и извршување на градежни проекти со клуч на рака, челични конструкции, алуминиум и стакларија, внатрешно уредување, тврди и меки пејсажи, MEP инфраструктура и управување со објекти. Врз основа на 25 години безбеден работен век, NGC моментално има повеќе од 9,000 вработени и успешно склучи договор не ограничен на 250 проекти.

„NGC го бара најдоброто интелигентно решение за присуство на едно од своите градилишта со речиси илјада работници. За таа цел, NGC се консултираше Anvizдолгогодишниот партнер на Кседос.

ПРЕДИЗВИКОТ

Во отсуство на интелигентна опрема за присуство, управувањето со посетеноста на работниците на и надвор од работа е горко хаотично. Смените на работниците се неразумни, а координацијата на смените е страшна. Има дури и многу неправилности како што се удирање во име на други и манипулација со податоците за присуство без дозвола. Така, работниците ја земаат правичноста на пресметките на платите со резерва.

„Во исто време, одделот за човечки ресурси троши најмалку 10 часа месечно за подредување на податоците од часовникот на речиси илјада вработени за да ги изведе месечните извештаи за резултати. Финансиското одделение бара и да се подмири надоместокот на работниците врз основа на извештаите за присуство. Тоа доведува до континуирано доцнење на исплатата на платите. Итно е да се побара интелигентно и целосно решение за присуство.

РЕШЕНИЕТО

Поедноставете го присуството додека објавувате извештаи за облак

Врз основа на обезбедување на управување со присуство на речиси илјада работници, истовремено исполнувајќи го резултатот од централизираните визуелни извештаи и намалување на трошоците за работна сила, FaceDeep 3 & CrossChex Cloud може да ги покрие горенаведените потреби и да достави задоволително решение до NGC.

„Менаџерот на локацијата на NGC рече: „Присуството на градилиштето не е транспарентно, а повеќето работници често се загрижени дали нивната плата за следниот месец ќе биде запишана на нивните сметки. Имаше дури и хаос во платеното присуство, што доведе до многу проблеми за нормално функционирање на градбата“. Засновано на високопрецизно откривање лице за живост и леќи со двојна камера, FaceDeep 3 може точно да ги идентификува работниците и да ја заврши личната проверка на присуството под какви било услови на животната средина, спречувајќи употреба на лажни лица како што се видеа и слики за пријавување. На CrossChex Cloud имплементира хиерархиско управување и дизајнира дневници за операции на администраторот за да ги евидентира нивните акциони линии, ефикасно елиминирајќи го нездравиот тренд на манипулација со записите за лична корист.

„Министерот за финансии на NGC рече: „Секој месец некои работници се жалат на грешки во евиденцијата за присуство, но не можеме ништо да направиме за големиот број збунувачки записи со податоци“. Интегрирајте преку CrosssChex Cloud и SQL DATABASE за да ги синхронизирате записите за присуство на секој вработен и автоматски да генерирате извештаи за визуелизација на присуство. Администраторите и вработените можат да го направат транспарентно управувањето со присуството со прегледување извештаи во секое време. Системот за облак е опремен со функции за управување со смени и распоред што администраторите можат да ги приспособат во реално време според напредокот на изградбата. Работниците можат да аплицираат за присуство на шминка за да постигнат флексибилно управување.

МУШТЕРИЈАТА МУШТЕРИЈАТА

КЛУЧНИ КОРИСНИЦИ

Практично и безгрижно искуство со присуство

Ефикасниот систем за присуство обезбедува брзо искуство со часовникот и го поедноставува процесот на присуство. Визуелните извештаи во облак го олеснуваат пресметувањето на платите на работниците.

Намалени трошоци за човечки ресурси

Визуелните извештаи во облак го олеснуваат пресметувањето на платите на работниците. За одделот за човечки ресурси, веќе нема потреба рачно да се подредуваат големи количини на податоци за присуство.

ЦИТАТ НА КЛИЕНТОТ

„Лицето одговорно за NGC рече: „Планот за присуство е скроен од Anviz за нас доби едногласни пофалби од сите вработени. Тоа намали повеќе од 85% од трошоците за работна сила потрошени за управување со присуството на работниците и заштеди на компанијата речиси 60,000 дирхами месечно“.