ads linkedin Mbikëqyrja e zgjuar: analitikë video në kohë reale | Anviz Global

Letra e Bardhë: Mbikëqyrja e zgjuar në vendin e punës: 5 zonat kryesore të zakonshme për analitikë video në kohë reale

Si do të ndryshojë Mbikqyrja e zgjuar në vendin e punës në vitin 2023
mbikëqyrje inteligjente

Katalogu

 • 1. Mbikëqyrje dhe Video inteligjente

 • Cilat janë analizat inteligjente të videos në kohë reale?
 • 2. Top 5 Fushat e Aplikimit për Vëzhgimin Smart Video

 • Menaxhimi i hyrjeve dhe vizitorëve
 • Menaxhimi i parkimit
 • Menaxhimi i sigurisë rrethuese
 • Menaxhimi i aseteve dhe mbrojtja e aseteve
 • Menaxhimi i shtuar i incidenteve

3. 2 Tendencat kryesore të Teknologjisë në Zhvillim për Mbi 5 Fushat e Aplikimit

 • Analiza video e fuqizuar nga AI
 • Zgjerimi i Integrimit Cloud në Cloud
 • Sinergjia Edge-Cloud

Abstrakt

Organizatat e të gjitha madhësive në të gjithë sektorët e industrisë kanë arritur të njohin përfitimet e mbajtjes së ambienteve të tyre të sigurta dhe të sigurta me mbikëqyrjen video. Kudo që shikoni, mbikëqyrja me video luan një rol në rritje në mbrojtjen e njerëzve, pronës dhe aseteve. Në vitin 2014, kishte rreth 250 milionë kamera sigurie të instaluara profesionalisht në mbarë botën. Përgjatë vitit 2021, shitjet e kamerave të sigurisë pritet të rriten me mbi 7% çdo vit.
Në parim, zgjidhja e mbikëqyrjes është e thjeshtë: instaloni kamera në mënyrë strategjike për të lejuar operatorët njerëzorë të kontrollojnë se çfarë ndodh në një dhomë, zonë ose hapësirë ​​publike.
Në praktikë, megjithatë, është një detyrë që nuk është aspak e thjeshtë. Një operator zakonisht është përgjegjës për më shumë se një kamera dhe, siç kanë treguar disa studime, rritja e numrit të kamerave që do të monitorohen ndikon negativisht në performancën e operatorit. Me fjalë të tjera, edhe nëse një sasi e madhe harduerësh është në dispozicion dhe gjeneron sinjale, një pengesë formohet kur është koha për të përpunuar atë informacion për shkak të kufizimeve njerëzore.
Falë popullarizimit të të mësuarit të thellë të AI dhe përmirësimeve të dukshme në chipset dhe teknologjinë e përpunimit, analizat e fundit të videove mund të ofrojnë një mjet për trajtimin e saktë të vëllimeve të informacionit. Ka pasur gjithashtu hapa të mëdhenj me teknikat e reja të kompresimit që kanë mundësuar përparime të rëndësishme në zgjidhjet e transmetimit dhe ruajtjes së videos.
abstrakt2 Abstrakt 3 Abstrakt 4Abstrakt 5Abstrakt 6Abstrakt 1
 

Cilat janë analizat inteligjente të videove në kohë reale?

Video analitika dhe AI ​​për mbikëqyrje video përdorin algoritme dhe mësimin e makinerive për të monitoruar, menaxhuar dhe analizuar vëllime të mëdha videosh në kohë reale. I nxitur nga AI dhe mësimi i thellë, softueri i inteligjencës video analizon audion, imazhet dhe videon në monitorim në kohë reale për të njohur objektet, atributet e objekteve, modelet e lëvizjes ose sjelljet që lidhen me mjedisin e monitoruar.

Ka shumë skenarë të njohur, duke filluar nga aplikacionet që monitorojnë bllokimet e trafikut dhe alarmojnë në kohë reale, deri te njohja e fytyrës ose parkimi inteligjent.

Gjithashtu, video analitika është konsideruar si "truri" i një sistemi sigurie, duke përdorur meta të dhënat për të shtuar kuptimin dhe strukturën në pamjet video dhe për të ofruar avantazhe të qarta biznesi përtej sigurisë. Kjo u mundëson kamerave të kuptojnë se çfarë po shohin dhe të paralajmërojnë nëse ka kërcënime në momentin që ato ndodhin. Më pas, meta të dhënat mund të përdoren si bazë mbi të cilën kryhen veprime, p.sh., për të vendosur nëse personeli i sigurisë duhet të njoftohet, ose nëse duhet të fillojë një regjistrim.

abstrakt

Duke pasur parasysh vlerën e ofruar, shumë biznese zgjedhin shpejt të rrisin zgjidhjet e tyre të mbikëqyrjes, duke përfshirë softuerin e analitikës video, për të menaxhuar në mënyrë efektive mijëra kamera CCTV dhe IP.

Anviz IntelliSight është një zgjidhje inteligjente e mbikqyrjes video e bazuar në renë kompjuterike me analitikë video të mësimit të thellë me AI - e thjeshtë për t'u konfiguruar dhe intuitive për t'u përdorur. Ai siguron analiza inteligjente video në kohë reale të përmbajtjes video të kapur nga kamerat e vëzhgimit të përhapura të vendosura nëpër rrugë, zona publike, ndërtesa zyrash, qendra tregtare dhe zona tregtare dhe industriale.

Këtu, ne eksplorojmë se si Anviz IntelliSight ofron siguri dhe komoditet përfundimtar në 5 fushat kryesore të zakonshme të aplikimit.

 • Menaxhimi i hyrjeve dhe vizitorëve

Abstrakt 8

Menaxhimi i sigurisë me kontroll të rreptë mbi hyrjen/daljet duke përmirësuar efikasitetin e drejtimit është një nga temat që ka të bëjë me çdo menaxher të mundshëm hyrje/dalje.

Sistemet e integruara të kontrollit të aksesit dhe mbikëqyrjes video kapërcejnë shumë nga pikat e dhimbjes së menaxhimit të hyrjes dhe daljes duke ofruar disa aftësi të dallueshme:

Dëshmi vizuale e menjëhershme: 

Shikoni dhe aksesoni menjëherë pamjet për ngjarjet që ndodhin në çdo derë, në çdo vend, duke shkurtuar kohën për të hetuar dhe zgjidhur incidentet e sigurisë. Nëpërmjet sistemeve të integruara, oficerët e sigurisë mund të shihnin se kush ishte aty dhe si hynin te dera, duke përfshirë mundësinë për të rishikuar pamjet dhe për të gërmuar më thellë në aktivitetin e përdoruesit.

Drejtoni proceset manuale të kontrollit të vizitorëve

Një sistem i menaxhimit të vizitorëve i kombinuar me monitorimin video mund të mbajë shënime të sakta dhe të ndihmojë në zvogëlimin e mundësive të gabimeve njerëzore.

Punonjësit që e dinë se do të kenë një vizitor mund të planifikojnë përpara duke futur informacionin e vizitorit në sistem. Kur të mbërrijë vizitori, ata do të marrin një distinktiv të përkohshëm. Ata nuk do të duhet të nënshkruajnë asgjë pasi procesi tani është pa kontakt. Edhe nëse një vizitor shfaqet pa paralajmërim, teknologjia mund të përmirësojë procesin e regjistrimit.

 • Si funksionon IntelliSight Rrit efikasitetin e menaxhimit të hyrjes

Një sistem që rritet me nevojat tuaja 

Organizatat e mëdha që kanë hyrje të shumta në vende lokale ose të largëta mund të kenë nga dhjetë deri në mbi një mijë kamera për të menaxhuar. Ndërsa zona juaj e mbulimit rritet, më shumë Anviz Kamerat IP mund të shtohen IntelliSight sipas nevojës dhe lehtësisht të integruar në rrjet.

Menaxhimi i centralizuar i inteligjencës

Një sistem i unifikuar është më efikas sepse të dhënat mund të kryqëzohen nga sisteme të shumta. Nëse keni shumë ndërtesa, atëherë i gjithë informacioni mund të centralizohet në një sistem të vetëm. Pra, nëse dikush shfaqet në një ndërtesë dhe përfundon në listën e zezë, sistemi do të sigurojë që personi të mos pranohet në asnjë ndërtesë tjetër.

 • Menaxhimi i Parkimit

Menaxhimi i sigurisë me kontroll të rreptë mbi hyrjen/daljet duke përmirësuar efikasitetin e drejtimit është një nga temat që ka të bëjë me çdo menaxher të mundshëm hyrje/dalje.

Sistemet e integruara të kontrollit të aksesit dhe mbikëqyrjes video kapërcejnë shumë nga pikat e dhimbjes së menaxhimit të hyrjes dhe daljes duke ofruar disa aftësi të dallueshme:

Abstrakt 9

Pasqyrë e qartë e zënies së parkimit

Me njohjen e targave, ANPR kamerat do të mund të dallonin automjetet e paautorizuara të ndaluara në zonën e kufizuar për një kohë të gjatë. Alarmet i dërgohen personelit të sigurisë në mënyrë që ata të verifikojnë incidentin dhe të pastrojnë ato zona kryesore. Prandaj, kamerat jo vetëm që zbulojnë shkeljet, por edhe ndihmojnë në uljen e niveleve të bllokimit.

Kamerat e vëzhgimit të aktivizuara me AI mund të përdoren për të identifikuar hapësirat e lira të parkimit dhe për të parashikuar se ku janë më të larta shanset për të gjetur një vend parkimi të disponueshëm. Ky informacion mund të përdoret nga menaxherët e parkimit, për të hapur hapësira parkimi shtesë ose për të informuar paraprakisht drejtuesit e mjeteve se nuk ka parkim të disponueshëm, duke parandaluar kështu bllokimin dhe zhgënjimin e mëtejshëm.

Përparësia e IntelliSight në parkingje të mëdha

Njohja e fytyrës që mbështetet në llogaritjen Edge dhe Edge AI mund të përpunojë të dhënat në nivel lokal (pa i dërguar ato në cloud). Meqenëse të dhënat janë shumë më të ndjeshme ndaj sulmeve gjatë transmetimit, mbajtja e tyre në burimin ku ato gjenerohen redukton në mënyrë dramatike mundësinë e vjedhjes së informacionit.

Vendosja fleksibël

Anviz Kamerat e komunikimit Wi-Fi dhe 4G mund të funksionojnë veçmas nga një rrjet me tela, që do të thotë se ju mund t'i instaloni ato më larg dhe më gjerë se kurrë më parë. Kjo do të thotë gjithashtu se ju mund të keni të gjithë fuqinë e sigurisë së videos së nivelit të lartë - duke përfshirë rezolucionin 4K, sensorët me performancë të lartë, zmadhimin e avancuar, zbulimin e lëvizjes dhe më shumë - veçanërisht për aplikacione si parkingjet, të cilat janë të paarritshme nga kabllot ethernet . 

Abstrakt 10
 • Menaxhimi i Sigurisë së Perimetrit

Siguria e perimetrit fizik përdor sistemet dhe teknologjitë që mbrojnë njerëzit, pronën dhe asetet brenda një kampusi duke zbuluar dhe parandaluar ndërhyrjet e paautorizuara. 

Ndaloni dhe zbuloni

Së bashku me analitikën dhe teknologjinë e mbrojtësve rrethues të integruar me zgjidhjet e mbikëqyrjes video, organizatat kanë dukshmëri në kohë reale, të afta të monitorojnë dhe kapin ndërhyrje të paautorizuara në kohë reale. Pas verifikimit në distancë, operatorët e sigurisë mund të përdorin altoparlantët audio që transmetojnë paralajmërime, si dhe dritat e përmbytjes për të penguar aktorët keqdashës nga përpjekjet për ndërhyrje.

Për më tepër, kamerat e sigurisë me rezolucion të lartë mund të përdoren për të identifikuar me saktësi shkeljet dhe për të njoftuar personelin e sigurisë - veçanërisht me aftësinë për të zmadhuar në mënyrë dixhitale ose optike zonën ku është zbuluar ndërhyrje.

Abstrakt 11

Si funksionon IntelliSight Bën një ndryshim në menaxhimin e sigurisë rrethuese

Sfidat tradicionale

Zgjidhjet konvencionale të mbrojtjes rrethuese thjesht do të kombinonin zbulimin e lëvizjes, zbulimin e kryqëzimit të linjës dhe zbulimin e ndërhyrjeve, duke shkaktuar alarme të shpeshta kur zbulohet një objekt. Megjithatë, kjo mund të jetë një kafshë, mbeturina ose lëvizje të tjera natyrore. Si rezultat, personeli i sigurisë duhej të kalonte kohë duke hetuar secilin, duke vonuar potencialisht çdo përgjigje të nevojshme dhe në përgjithësi duke ndikuar në efikasitetin.

Reduktim efektiv i alarmit të rremë

Anviz fut algoritme të mësimit të thellë në kamerat e sigurisë dhe videoregjistruesit për të dalluar njerëzit dhe automjetet nga objektet e tjera lëvizëse, duke lejuar ekipet e sigurisë të fokusohen në kërcënimet reale. Me saktësi të lartë, sistemi shpërfill alarmet e shkaktuara nga objekte të tjera si shiu ose gjethet dhe jep alarme që lidhen me zbulimin e njerëzve ose automjeteve.

Anviz Kamerat bullet infra të kuqe 4k mund të ofrojnë identifikim vizual të detajuar të ndërhyrësve të mundshëm, të japin alarme automatike për shkelje të mundshme të perimetrit, si dhe zmadhimin dhe ndjekjen e të dyshuarve. Duke mos kërkuar dritë të dukshme, këto kamera mund të ofrojnë zbulim për kushtet e dritës së ulët dhe madje edhe në orët e errësirës.

 • Menaxhimi i Aseteve dhe Mbrojtja e Aseteve

Mbikëqyrja me video përdoret gjithashtu për të siguruar që asetet me vlerë të lartë janë të bllokuara dhe të mbrojtura siç duhet nga vjedhjet dhe aksidentet. 

Mbroni dhe gjurmoni pasuritë

24⁄7 sistemet e monitorimit të drejtpërdrejtë në distancë mund të monitorojnë asete të rëndësishme. Për shembull, kur mbërrijnë dërgesa të rëndësishme, p.sh. produkte kimike, produkte me vlerë ose artikuj të ndjeshëm. Sapo një person i paautorizuar e zhvendos artikullin jashtë zonës, kamera e vëzhgimit aktivizon një alarm për të njoftuar administratorin.

Abstrakt 12

Kur çiftohet me sinjalizime kuptimplote, mbikëqyrësit mund të informohen në kohë reale dhe ata do të vënë në dukje vendndodhjen e tij dhe do ta përditësojnë këtë shënim ndërsa prona lëviz. Në këtë mënyrë, nuk do të humbisni kurrë gjurmët e sendeve me vlerë ose nuk do të kaloni kohë duke i kërkuar ato.

Kur çiftohet me sinjalizime kuptimplote, mbikëqyrësit mund të informohen në kohë reale dhe ata do të vënë në dukje vendndodhjen e tij dhe do ta përditësojnë këtë shënim ndërsa prona lëviz. Në këtë mënyrë, nuk do të humbisni kurrë gjurmët e sendeve me vlerë ose nuk do të kaloni kohë duke i kërkuar ato.

Si funksionon IntelliSight Bëni për parandalimin e humbjeve në magazinë

Zvogëloni rreziqet e mundshme rreth qosheve të verbër

Mbi 40 për qind e incidenteve në vendin e punës lidhen me përplasjen e pirunëve me këmbësorët. Nevoja për sigurinë në vendin e punës është jetike.

Kombinuar me sensorë të vetëdijes për përplasje, tregues vizualë dhe alarme zanore, IntelliSight do të paralajmëronte drejtuesit e pirunëve, punonjësit dhe këmbësorët për takime potencialisht të rrezikshme rreth qosheve të verbër. Është ideal për këndin e verbër të rafteve dhe kryqëzimet e korridorit, duke rritur sigurinë dhe duke reduktuar kostot që lidhen me aksidentet e dëmshme.

Siguroni sigurinë e bankës së ngarkimit

Kamerat janë në gjendje të regjistrojnë të gjitha proceset e ngarkimit dhe shkarkimit, si dhe detajet e kamionit dhe shoferit gjithashtu, si monitorimi nëse punonjësit mbajnë veshje sigurie, përmes identifikimit të kapelave të forta dhe jelekëve me shikueshmëri të lartë.

Në rast të gabimeve të tjera që mund të ndodhin, si p.sh. vendosja e gabuar e kamionit në derën e gabuar të magazinës, kamerat janë shumë efektive në regjistrimin si dhe dokumentimin se ku ishte problemi.

 • Menaxhimi i Rritur i Incidenteve

Kamerat e mbikëqyrjes video mund të kombinohen me sensorë audio, sensorë tymi dhe analitikë të bazuar në skajet për zbulimin e incidentit, duke paralajmëruar reaguesit që të reagojnë shpejt ndaj incidenteve në kohë reale.

Vështrime proaktive

Me përpunimin e fuqishëm të AI, reaguesit e sigurisë do të merrnin një sinjalizim me përparësi nga sistemi kur zbulohet një aktivitet i dyshimtë brenda kornizës, ose kur shfaqet një person në listën e zezë.

Duke përdorur video me cilësi të lartë nga video kamerat e rrjetit, personeli i sigurisë mund të bëjë një vlerësim të informuar në kohë reale të incidentit nga një vend i largët dhe të vendosë për veprimin e duhur.

Abstrakt 13

Duke përdorur video me cilësi të lartë nga video kamerat e rrjetit, personeli i sigurisë mund të bëjë një vlerësim të informuar në kohë reale të incidentit nga një vend i largët dhe të vendosë për veprimin e duhur.

Kamerat e vëzhgimit video mund të kombinohen gjithashtu me një sistem alarmi zjarri dhe kontrolli të aksesit, i cili i lejon reaguesit të identifikojë dhe shikojë shpejt vendndodhjen e alarmit të zjarrit. Kur një alarm zjarri aktivizohet dhe zbulohet nga kamerat, dalja e urgjencës që integrohet me sistemin do të hapet automatikisht.

Si funksionon IntelliSight Shkurtoni kohën e reagimit ndaj incidentit 

Kamerat IP Anvzi 4K regjistrojnë vazhdimisht dhe në mënyrë të besueshme me rezolucion deri në 4K për të siguruar disponueshmërinë dhe qartësinë e provave video. Klipet e arkivuara ruhen për një kohë të pacaktuar në renë kompjuterike dhe automatikisht vulosen kohë me kohën dhe datën për të siguruar përdorshmërinë e tyre si dëshmi dixhitale.

Merrni sinjalizime të menjëhershme

Anviz kamerat janë të pajisura me zbulimin e lëvizjes, që do të thotë se kamera do të regjistrojë kur diçka po ndodh. Me sinjalizimet e menjëhershme, përdoruesit do të njoftohen menjëherë kur diçka e çuditshme merret nga kamera. Do t'ju thuhet se çfarë po ndodh dhe do t'ju jepet mundësia për të kontrolluar dhe parë, por edhe nëse nuk e shihni njoftimin, kamerat tuaja me siguri do të rrotullohen.

2 tendencat kryesore të teknologjisë në zhvillim për mbi 5 fushat e aplikimit

 • Analiza video e fuqizuar nga AI

Përdorimi i Edge AI, veçanërisht me analitikë të bazuar në algoritme të mësimit të thellë, do të nxisë një pjesë të madhe të inovacionit të mbikëqyrjes video në 2022 dhe më tej. Sipas Raportit të bazës së të dhënave të vëzhgimit dhe analitikës video 2021 nga Omdia, kërkesa për pajisje regjistrimi me analitikë të integruar të mësimit të thellë pritet të rritet.

Analitika e skajeve si zbulimi dhe klasifikimi i objekteve, dhe mbledhja e atributeve në formën e meta të dhënave - të gjitha duke reduktuar vonesën dhe ngarkesat e gjerësisë së brezit të sistemit dhe duke mundësuar mbledhjen e të dhënave në kohë reale dhe monitorimin e situatës.

Vlen të përmendet se përfitimet kryesore të llogaritjes skajore mund të arrihen vetëm duke pasur një kompetencë thelbësore në SoC. Kodekët e ngulitur në SoC luajnë një rol kyç në përmirësimin e cilësisë së imazhit ndërsa motori NPU në SoC me algoritmin AI mundëson analitikën e AI në skaj.

IntelliSight Kamera IP bazohet në një procesor të fuqishëm AI. Empowered by Nyja e procesit 11 nm, procesori AI përfshin një proces me katër Cortex-A55 dhe NPU 2 Tops, të optimizuar për performancën dhe dizajnin e arkitekturës së energjisë. Me procesorin me performancë të lartë, kamera mund të nxjerrë një transmetim video 4K@30fps.

AnvizAlgoritmi i Inteligjencës Video në kohë reale (RVI) bazohet në motorin e inteligjencës artificiale të të mësuarit të thellë dhe një model të para-trajnuar, kamerat mund të zbulojnë lehtësisht dhe në kohë reale njerëzit dhe automjetet dhe të realizojnë aplikacione të shumta.

Abstrakt 14
 • Mbikëqyrja video e bazuar në renë kompjuterike vazhdon të rritet dhe të zhvillohet

Më shumë prodhues të mbikëqyrjes video po transformohen në ofrues të 'Zgjidhjes si shërbim', për shkak të punës në distancë dhe trendit në rritje në transformimin dixhital për shkak të COVID-19. Instaluesit dhe integruesit e sistemit të mbikëqyrjes video tani mund t'u ofrojnë zgjidhje klientëve të tyre përmes platformave të bazuara në cloud.

Mbi 70% e adoptuesve të cloud po e përdorin atë për ruajtje, thotë raporti i 2022 IFSEC. Për shkak të avantazheve të tij të shumta si kosto-efektiviteti, aksesi në distancë të të dhënave, ruajtja e sigurt e të dhënave, besueshmëria e lartë, etj., sheh popullaritet në rritje në sektorin SMB që nuk mund të ndërtojë dhe presë në mënyrë të pavarur serverë të ruajtjes fizike.

Zgjerimi i integrimit Cloud në Cloud

Ruajtja në renë kompjuterike ka disa përparësi ndaj ruajtjes së të gjitha videove dhe imazheve të kamerave të sigurisë në një NVR, duke përfshirë avantazhin e aksesit të videove nga kudo; duke siguruar një kapacitet magazinimi më të madh se NVR përmban; duke i lejuar organizatat të vendosin me shpejtësi sisteme pa pasur nevojë të konfigurojnë rrjete komplekse.

IntelliSight ofron API të ndryshme dhe ndërfaqe SDK dhe lejon sistemet e tjera të integrohen Anviz Aftësitë e fuqishme të analizës inteligjente të Cloud dhe ekosistemi i hapur, për të përmbushur kërkesat e kampuseve, zonave të banuara, parqeve industriale dhe ndërtesave të zyrave.

Abstrakt 15

Sinergjia Edge-Cloud

Për më tepër, Anviz IntelliSight përdor zgjidhjen e sinergjisë së resë së skajshme — duke i shtyrë aplikacionet inteligjente në renë kompjuterike deri në skaj, duke ofruar analiza dhe rikthim të strukturuar për videot dhe imazhet e njerëzve, automjeteve, objekteve dhe sjelljes.

Ai ka avantazhin e menjëhershëm për të qenë në gjendje të analizojë imazhet e kamerës në nivel lokal dhe t'i dërgojë në Cloud si të dhëna të lehta, pa pasur nevojë të dërgojë video të uritur për gjerësi bande në të gjithë rrjetin. Pas kryerjes së analizave të imazheve, kamerat e skajeve do t'u jepnin operatorëve një njoftim alarmi bazuar në rregullat e sinjalizimit të para-konfiguruara, duke mos pasur nevojë për një operator për të monitoruar videon kur asgjë nuk ndodh.

Abstrakt 16