ads linkedin Политика за приватност | Anviz Глобална

Anviz Заштита на личните податоци

Последно ажурирање: 8 ноември 2023 година

Во ова Известување за приватност, ја објаснуваме нашата практика за приватност и обезбедуваме информации за личните информации што ги има Anviz Global Inc., нејзините подружници и филијали (колективно „Anviz„, „ние“ или „нас“) ги собираме од вас и нашата употреба, откривање и пренесување на тие информации преку порталите и апликациите на веб-локацијата, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на Secu365. Со, CrossChex, IntelliSight, Anviz Сајт на заедницата (заедница.anviz.com) (колективно“Anviz Апликации“) и правата и изборите што ги имате во однос на вашите лични податоци. За тековната листа на Anviz подружница и филијали кои ги контролираат или обработуваат вашите лични податоци, ве молиме контактирајте не на приватност@anviz. Со.

Ова Известување за приватност се однесува на личните информации што ги собираме од вас кога активно ни ги давате преку вашите интеракции со нас, ние автоматски ги собираме додека ги користите Anviz Апликации или посетете ги нашите веб-локации и добиваме за вас од деловен партнер или друг корисник на нашите услуги.

Деца на возраст под 13 години

Нашата веб-страница и апликациите не се наменети за деца под 13-годишна возраст. Ние свесно не собираме лични информации на интернет од деца под 13 години.

Информации што ги собираме за вас и како ги собираме

Ние собираме информации директно од вас и автоматски преку вашата употреба на Anviz Апликации. До степен дозволен со закон или со ваша согласност, можеме да ги комбинираме сите информации што ги собираме за вас од различни извори.

Информации што ги собираме од вас

Ние собираме лични информации што ни ги давате, вклучувајќи ги и информациите што ни ги испративте кога се регистрирате за да пристапите до Anviz Апликации, пополнете или ажурирајте ги информациите за вашата сметка (вклучувајќи го и вашиот кориснички профил), аплицирајте за работа кај нас или регистрирајте се на нашата платформа за управување со таленти, побарајте информации од нас, контактирајте со нас или на друг начин користете ги нашите производи и услуги преку Anviz Апликации.

Информациите што ги собираме варираат во зависност од вашата интеракција со нас и може да вклучуваат детали за контакт и идентификатори како што се вашето име, адреса за пошта, телефонски броеви, број на факс и адреса на е-пошта, како и комерцијални информации како што се адреса за наплата, информации за трансакциите и плаќањата (вклучувајќи броеви на финансиски сметки или броеви на кредитни или дебитни картички) и историја на купување. Ние, исто така, собираме какви било други информации што ни ги давате (на пр. информации за регистрација ако се регистрирате за една од нашите програми за обука или се претплатите на нашата Моја Anviz Вести билтен, како што се корисничко име и лозинка; цртежи или содржини за дизајн ако комуницирате со една од нашите апликации за соработка со производи или спецификации; информации преку вашето учество на форуми за дискусија; или професионални или информации поврзани со вработување, како што се биографија, историја на вработување кога аплицирате за работа кај нас или се регистрирате за да добивате информации за можностите за кариера на Anviz).

Ние, исто така, може да собираме информации од клиенти или трета страна, доколку не е забрането со закон, која може да има ваша имплицитна или специфична согласност, како што е вашиот работодавец кој ги дава вашите информации поврзани со вработувањето на Anviz Апликации за користење на нашите производи или услуги.

Може да ги собереме и следните информации:

Информации што ги собираме преку технологии за автоматско собирање податоци

Кога ќе ја посетите нашата Anviz Апликациите, информациите што автоматски ги собираме вклучуваат, но не се ограничени на: тип на уред и прелистувач, оперативен систем, термини за пребарување и други информации за користење (вклучувајќи податоци за лизгање на веб, прелистување и кликнување за да се утврди кои веб-страници се гледаат и се кликнуваат врските ); геолокација, адреса на Интернет протокол („IP“), датум, време и должина на Anviz Апликации или користење на нашите услуги и упатуваната URL-адреса, пребарувачот или веб-страницата што ве води до нашата Anviz Апликации. Правната основа за таква обработка (само во ЕЕА, Швајцарија и ОК) е онаму каде што ни се потребни личните информации за извршување на договорот, или нашиот легитимен интерес, а не надминат од вашите интереси за заштита на податоците или основните права и слободи. Во некои случаи, ние исто така може да имаме законска обврска да ги собираме и обработуваме личните информации за кои станува збор или може да ги обработиме вашите лични податоци каде што имаме ваша согласност да го сториме тоа. Можете да ја повлечете вашата согласност во секое време како што е наведено во комуникациите или во Апликациите или да не контактирате на информациите за контакт подолу.

Со информации што ги собираме преку колачиња, веб-светилници и други технологии кога ќе ја посетите нашата Anviz Апликациите или користењето на нашите поврзани услуги се однесуваат на делот „Колачиња и слични технологии за следење“ подолу.

До степен дозволен со закон или со ваша согласност, ние може да ги комбинираме овие информации со други информации што сме ги собрале за вас, вклучително и од нашите даватели на услуги кои ни помагаат да ви обезбедиме услуги. Ве молиме погледнете „Колачиња и слични технологии за следење“ подолу за повеќе информации.

Како ги користиме вашите лични податоци

Ние ги користиме вашите лични информации за следниве цели:

Како ги откриваме вашите информации

Можеме да ги откриеме вашите лични податоци, како што следува:

Колачиња и слични технологии за следење

Ние користиме колачиња, пиксели за следење и други механизми за следење, за да следиме информации за вашата употреба на нашите Anviz Апликациите и апликациите и услугите достапни преку нашите Anviz Апликации.

Колачиња. Колаче е текстуална низа на информации што веб-локацијата ја пренесува во датотеката со колачиња на прелистувачот на тврдиот диск на компјутерот за да може да го запомни корисникот и да складира информации. Колачето обично ќе го содржи името на доменот од кој е дојдено колачето, „животниот век“ на колачето и вредност, обично случајно генериран единствен број. Ова ни помага да ви обезбедиме добро искуство кога ја прелистувате нашата Anviz Апликации и да ги подобриме нашите Anviz Апликации, производи и услуги. Ние претежно користиме колачиња за следните цели:

Исчистете ги GIF-овите, ознаките со пиксели и други технологии. Clear GIF-овите се мали графики со единствен идентификатор, сличен во функција на колачињата, кои се вградени невидливо на веб-страниците. Може да користиме јасни GIF (исто така познати како веб-светилници, веб-бубачки или пиксели ознаки) во врска со нашите Anviz Апликации и веб-страници за следење на активностите на корисниците на нашата Anviz Апликации, ни помагаат да управуваме со содржината и да составиме статистика за користењето на нашата Anviz Апликации и веб-страници. Може да користиме и јасни GIF-датотеки во HTML е-пошта до нашите корисници, за да ни помогнат да ги следиме стапките на одговор на е-пошта, да идентификуваме кога се гледаат нашите е-пошта и да следиме дали нашите е-пошта се препраќаат.

Аналитика од трета страна. Ние користиме автоматизирани уреди и апликации за да ја оцениме употребата на нашите Anviz Апликации и услуги. Ги користиме овие алатки за да ни помогнат да ги подобриме нашите услуги, перформанси и корисничко искуство. Овие уреди и апликации може да користат колачиња и други технологии за следење за извршување на нивните услуги.

Линкови од трети лица

нашата Anviz Апликациите може да содржат линкови до веб-локации на трети страни. Секој пристап и користење на таквите поврзани веб-локации не е регулирано со ова Известување, туку е регулирано со политиките за приватност на тие веб-локации на трети страни. Ние не сме одговорни за приватноста, безбедноста и информациските практики на таквите веб-локации на трети страни.

Меѓународни трансфери на лични информации

Можеме да користиме, откриваме, обработуваме, пренесуваме или складираме лични информации надвор од земјата во која се собрани, како на пример во Соединетите Американски Држави и други земји, што можеби нема да гарантира исто ниво на заштита за личните информации како и земјата во која сте престојуваат.

Дополнително, постојат ситуации кога личните информации се пренесуваат на трети лица даватели на услуги (во САД и/или други земји, вклучувајќи ги и земјите во кои Anviz работи или има канцеларии) да дава услуги за Anviz, како што се обработка на плаќања и веб хостинг и други услуги кои се бараат со закон. Anviz користи трети лица даватели на услуги за обработка на лични информации за услуги поврзани и административни цели. Таквите даватели на услуги се лоцирани во Соединетите Американски Држави и на други локации каде што ги обезбедуваат своите услуги. Кога Anviz задржува друга компанија да врши функција од ваква природа, од таквата трета страна ќе се бара да ги заштити личните информации и нема да биде овластена да ги користи личните информации за која било друга цел.

Давателите на услуги од трета страна веројатно ќе се наоѓаат во Австралија, Австрија, Белгија, Канада, Чиле, Кина, Колумбија, Данска, Франција, Германија, Хонг Конг, Индија, Ирска, Италија, Малезија, Мексико, Холандија, Нов Зеланд, Панама, Полска, Сингапур, Јужна Кореја, Шпанија, Шведска, Швајцарија, Турција, ОАЕ, Обединетото Кралство и САД.

Во однос на жителите во ЕУ и Обединетото Кралство: вашите лични информации ќе се пренесуваат само надвор од ЕУ или Европската економска област или ОК ако се исполнети другите услови за таков пренос според GDPR (на пр., потпишување на стандардни договорни клаузули на ЕУ со давателот(ите) на услугата согласно член 46 (2) (в) GDPR).

Како ги заштитуваме вашите лични податоци

Сите биометриски податоци на корисниците, без разлика дали се слики од отпечатоци од прсти или слики од лица, се кодирани и шифрирани од Anvizе уникатен Bionano алгоритам и се чуваат како збир на неповратни податоци за знаци и не можат да се користат или обновуваат ниту еден поединец или организација. Спроведовме разумни мерки за заштита на личните информации што ги собираме од оштетување, злоупотреба, мешање, губење, промена, уништување, неовластено или случајно користење, модификација, откривање, пристап или обработка и други незаконски форми на обработка на податоци. Сепак, имајте предвид дека никакви мерки за безбедност на податоците не може да гарантираат 100% безбедност. Додека ние ја следиме и одржуваме безбедноста на Anviz Апликации, ние не гарантираме дека на Anviz Апликациите или какви било производи или услуги се непропустливи за напад или дека било каква употреба на Anviz Апликациите или сите производи или услуги ќе бидат непрекинати или безбедни.

Колку долго ги чуваме вашите лични податоци

Ние ќе ги задржиме вашите лични податоци не подолго отколку што е потребно за да ја исполниме целта за која првично се собрани информациите, освен ако подолг период на задржување не е потребен или дозволен со закон од правни, даночни или регулаторни причини или други легитимни и законски деловни цели. Личните информации собрани за целите на регрутирање ќе се чуваат разумен временски период во согласност со важечкиот закон, освен ако не сте ангажирани и во тој случај некои од овие информации ќе бидат задржани во вашата работна евиденција.

Вашите права и избори за приватност

Ажурирања на ова известување

Можеме периодично да го ажурираме ова Известување за да опишеме нови производи, процеси или промени во нашите практики. Ако направиме промени во нашето Известување, тие промени ќе ги објавиме на оваа страница, покрај ажурирањето на „Последно ажурирано“ или датумот на стапување на сила на врвот на оваа веб-страница. Ако направиме материјални промени, ќе ве известиме или со испраќање е-пошта или со објавување на известување за таквите промени видно на оваа страница пред да стапат на сила таквите материјални промени.

Контактирајте нѐ

Ве молиме контактирајте не на приватност@anviz. Со ако имате какви било прашања или грижи во врска со ова Известување, побарајте помош во управувањето со вашите избори или да ги искористите вашите права за приватност или да имате други прашања, коментари или поплаки во врска со нашите практики за приватност. Можете да ни пишете и на:

Anviz Global Inc.
Внимание: Приватност
32920 Alvarado-Niles Rd Ste 220
Union City, CA 94587