ads linkedin Безбедно вратете се на училиште со препознавање лице | Anviz Глобална

Назад на училиште
и Останете безбедни

Ние ве чуваме вас и вашите најблиски

Добијте бесплатен цитат

Преглед на решението

СОВИД-19 создава нов проблем кога децата се враќаат во училиштата, менаџментот треба да имплементира нови процеси и технологии за да помогне во одржувањето на безбедноста на учениците, наставниците, вработените и посетителите. Системот за откривање плус температура без допир очигледно би бил составен дел од барањата во обезбедувањето непосредни решенија за визуелно скенирање.

училишно скенирање на лице

Карактеристики на решението

Безбедно враќање на училиште со Anviz Решение за препознавање лице

Според најновиот извештај на SIA (Security Industry Associate) во септември 2020 година, луѓето нашироко ги сакаат училиштата кои користат технологија за препознавање лице и детекција на температура за да ги прегледаат посетителите и се многу приемчиви за технологијата за препознавање лице што им овозможува на училишните администратори и на училишниот безбедносен персонал да бидат предупредени ако пристигне лице кое не е дозволено на училишна основа.
FaceDeep 5 FaceDeep 5 IRT би ви понудил добар избор.

 
Пристап до училишна врата лице Пристап до врата

Прецизно проверете ја температурата на децата и маската
Точност ±0.3 °C (0.54 °F)

 
маска прецизно
Абнормална температура,
носи маска
Абнормална температура
 
температура
Нормална температура,
носи маска
Училишно препознавање лице
 

Широко усвојување за различни услови

Со верификација на над еден милион лица ширум светот, FaceDeep стана еден од најпрецизните терминали за препознавање лице погоден за различни опкружувања и услови.

терминали за препознавање лица скенирање на лицето

Најдобрата ергономија во класата

Ергономскиот дизајн обезбедува лесна инсталација и може да прифати различни висини на луѓе.

Повеќе facedeep5
биометриско растојание

Би ви понудил добар избор

 • ПРЕД
 • Студентски признание
 • Скенирање на студенти
 • Инспекција Рачно
  (неефикасно помина)
 • Секогаш контактирајте со блиско поле
  (Зголемете ја анксиозноста на наставниците и персоналот)
 • Физичка лична карта
  (РФИД-картичките лесно може да се изгубат, украдат, префрлаат или уништат за време на ригорозни спортски активности)
 • Рачно проверете ја личната карта на родителите кога децата го напуштаат училиштето
 • Инспекција
  стил
 • Безбедно
  Растојание
 • пристап
  Идентитет
 • Улога
  Здружението
 • ПО
 • Присуство на училиште
 • Училишен пристап
 • Автоматско откривање
  (Брз и чест скрининг на температурата за студенти, факултет и персонал)
 • Безконтактно, автоматско откривање уред
  (Намалете ја анксиозноста на наставниците и персоналот)
 • Вашето лице е вашата лична карта
  (Веќе не грижете се за изгубени, украдени, копирани и оштетени картички)
 • Способност да се приспособат на голем број различни улоги како што се односите на родителите и детето
 • ПРЕД
 • ПО
 • Студентски признание
 • Скенирање на студенти
 • Инспекција Рачно
  (неефикасно помина)
 • Секогаш контактирајте со блиско поле
  (Зголемете ја анксиозноста на наставниците и персоналот)
 • Физичка лична карта
  (РФИД-картичките лесно може да се изгубат, украдат, префрлаат или уништат за време на ригорозни спортски активности)
 • Рачно проверете ја личната карта на родителите кога децата го напуштаат училиштето
 • Присуство на училиште
 • Училишен пристап
 • Автоматско откривање
  (Брз и чест скрининг на температурата за студенти, факултет и персонал)
 • Безконтактно, автоматско откривање уред
  (Намалете ја анксиозноста на наставниците и персоналот)
 • Вашето лице е вашата лична карта
  (Веќе не грижете се за изгубени, украдени, копирани и оштетени картички)
 • Способност да се приспособат на голем број различни улоги како што се односите на родителите и детето
 

Поврзани решенија и апликации

 • CrossChex Стантрад CrossChex Стантрад

  За мали и средни бизнис T&A, A&C сите во еден систем

  Повеќе crosschex биро
 • CrossChex АПП CrossChex АПП

  Систем за управување со временска посетеност и контрола на пристап

  Повеќе CrossChex АПП
 • CrossChex Cloud CrossChex Cloud

  Идеален за претпријатие со која било големина, без ограничување на меѓурегионалниот бизнис.

  Повеќе CrossChex Cloud

Поврзана апликација

ДОБИЈ БЕСПЛАТЕН ЦИТАТ

Со нетрпение очекуваме да разговараме со вас наскоро!

 • 0   Зборови

Поврзани информации